Yandex Metrica

Kremlin açıkladı: Teklifi biz götürdük! Erdoğan BRICS zirvesine katılmayı kabul etti!

Kremlin açıkladı: Teklifi biz götürdük! Erdoğan BRICS zirvesine katılmayı kabul etti!

Dün Amerikan basınında Türkiye'nin BRICS'e katılmak için üyelik başvurusu yaptığı iddiası yer almıştı.İddianın Türkiye'yle yakın ilişkilere sahip Rusya'nın BRICS dönem başkanlığı sırasında gündeme gelmesi ise dikkat çekmişti. İddialar gündemdeki yerini korurken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dönem başkanı Rusya'nın Kazan kentinde yapılacak BRICS Zirvesi'ne katılmayı kabul ettiği açıklandı. Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov "Teklif Türk tarafına iletildi ve Erdoğan kabul etti" dedi.

Gündem

03.09.2024, 16:01

Türkiye'nin BRICS'e katılmak için başvuru yapıldığına dair iddialar gündemdeki yerini korurken Kremlin'den yapılan açıklamaya göre Erdoğan, Rusya'daki BRICS zirvesine katılmayı kabul etti.

3 gündür kayıp olan Sevda Yılmaz'dan iyi haber 3 gündür kayıp olan Sevda Yılmaz'dan iyi haber Haberi Görüntüle

"TEKLİF TÜRK TARAFINA İLETİLDİ VE ERDOĞAN KABUL ETTİ"

Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov, Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın Rus tarafının Tataristan Cumhuriyeti'nin Kazan kentindeki BRICS Zirvesi'ne katılma davetini kabul ettiğini ifade etti. Rus basınına demeç veren Uşakov, "Teklif Türk tarafına iletildi ve Erdoğan kabul etti" dedi.

İzmir Körfezi'ndeki canlı ölümleri sürüyor! Orta körfez de kirli, balıklar kaçamıyor İzmir Körfezi'ndeki canlı ölümleri sürüyor! Orta körfez de kirli, balıklar... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN, 2018 YILINDA KATILMIŞTI 

Dönem başkanı Rusya'nın ev sahipliğindeki 16. BRICS Zirvesi, 22-24 Ekim tarihlerinde Kazan'da yapılacak. Erdoğan, 2018 yılında Güney Afrika'da düzenlenen 10. BRICS Zirvesi'ne 'davetli lider' olarak katılmıştı.

Zirvede BRICS liderleriyle aile fotoğrafı çekiminde yer alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra zirve kapsamındaki BRICS Outreach Çalışma Toplantısı'na katılmıştı.Kısa süre önce Azerbaycan, Rusya lideri Putin ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in Bakü'de görüşmelerinin ardından BRICS'e resmen üyelik başvurusu yapmıştı.

Yunanistan sınırında hareketli anlar! Türk polisinin üzerine bıçakla yürüdü, ayağından vuruldu! Yunanistan sınırında hareketli anlar! Türk polisinin üzerine bıçakla yürüdü, ayağından... Haberi Görüntüle

BRICS NEDİR? 

Gelişen dünyanın beş büyük ülkesi Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika’nın baş harfleriyle oluşan BRICS, Batı'nın tek taraflı ekonomik işbirliğine alternatif olarak ortaya çıkan ve üye ülkeler arasında hem ekonomik hem de kültürel işbirliğini amaçlayan bir organizasyon. 'BRIC' terimi ilk kez 2001 yılında ABD'li yatırım bankası olan Goldman Sachs yönetim kurulu başkanı Jim O’Neill tarafından hazırlanan ‘Building Better Global Economic BRICS’ raporunda kullanılmıştı.

BRICS ülkeleri şu şekilde;

Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika Cumhuriyeti.

Bolu Dağı Tüneli ne zaman açılacak? Erken mi tamamlanacak? Bolu Dağı Tüneli ne zaman açılacak? Erken mi tamamlanacak? Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'NİN BRICS MESAİSİ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Haziran 2024'te önce Çin'e gitti sonrasında BRICS Zirvesi için Rusya'da çeşitli temaslarda bulundu.

Nicola Zalewski kimdir? Galatasaray'a mı transfer oldu? Nicola Zalewski kimdir? Galatasaray'a mı transfer oldu? Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE'NİN GÖSTERDİĞİ İLGİYİ MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ"

O dönem BRICS+ oturumunda katılımcılara hitap eden Fidan, "BRICS ile iş birliğimize değer veriyoruz. BRICS içindeki çeşitliliğin kalkınma ve istikrarı artırmak için önemli bir araç olduğuna inanıyoruz." dedi. Hakan Fidan'ı kabul eden Putin ise "Türkiye'nin BRICS çalışmalarına gösterdiği ilgiyi memnuniyetle karşılıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Habere Tepki Ver

7

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading