Kremlin'den Türkiye'nin teklifine cevap: 'Bu konuda Fidan'a katılıyoruz'

Kremlin'den Türkiye'nin teklifine cevap: 'Bu konuda Fidan'a katılıyoruz'

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye'nin Ukrayna krizinin çözümüne dair barış platformu oluşturulması fikrine ilişkin Rusya'nın cevabı hakkında açıklamalarda bulundu. Peskov, Türkiye'nin bu fikrini desteklediklerini bildirdi.  

Gündem

08.07.2024, 21:20

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın sonlandırılması için Türkiye'nin önerdiği barış plaformu kurulması teklifine Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, cevap verdi.

Bakan Fidan tarafından dile getirilen teklifi değerlendiren Peskov, Türkiye'nin Ukrayna ile Rusya arasındaki krizin çözümüne dair bir barış platformu fikrini destekleyerek, "Böyle bir platform olsaydı iyi olurdu." ifadelerini kullandı.

Nur Tuğba Namlı Neler Oluyor Hayatta'da neden yok, ayrıldı mı? Nur Tuğba Namlı Neler Oluyor Hayatta'da neden yok, ayrıldı mı? Haberi Görüntüle

RUSYA'DAN TÜRKİYE'NİN 'BARIŞ PLATFORMU FİKRİNE' DESTEK

Rusya'nın başkenti Moskova'da gazetecilerle bir araya gelen Kremlin Sözcüsü Peskov, Bakan Fidan'ın iki ülke arasındaki krizi bitirecek önerisine dair açıklamalarda bulundu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Ukrayna meselesinin diplomatik girişimlerle çözülmesinden yana olduğunu belirten Peskov, "Elbette müzakerelerden hiçbir zaman vazgeçmedik. Aksine tüm ilgili tarafların katılımıyla müzakerelerin yapılmasından yanaydık. Şimdilik böyle bir platform yok ve bu konuda Fidan'a katılıyoruz. Böyle bir platform olsaydı iyi olurdu." diye konuştu.

2 yaşında cinsel istismara uğramıştı! 20 gündür entübe edilen Sıla Bebek'ten üzücü haber! 2 yaşında cinsel istismara uğramıştı! 20 gündür entübe edilen Sıla... Haberi Görüntüle

BAKAN FİDAN ŞUŞA'DA AÇIKLAMIŞTI

Azerbaycan'ın Ermeni işgalinden kurtarılan Şuşa şehrinde düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Gayriresmi Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Bakan Fidan, Ukrayna ile Rusya arasındaki krizi barış platformu ile çözme fikrini açıklamıştı. Fidan, "Türkiye olarak savaşın sonlandırılması için kalıcı barışa dönük çabaların daha geniş bir zemine yayılması gerektiğini düşünüyoruz. Kutuplaşmanın derinleşmesini önleyecek, katılım ve temsil niteliği yüksek, diplomasiyi önceleyen bir barış platformu tesis edilmesi gerekmekte. Savaşın farklı boyutlarından etkilenen ülkeler olarak tamamlayıcı bir anlayışla hep birlikte bu yönde çalışmalıyız." ifadelerini kullanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading