Yandex Metrica

Kripto para düzenlemesi için gözler Meclis'te

Kripto para düzenlemesi için gözler Meclis'te

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Kurban Bayramı'nın ardından ilk mesaisini kripto para piyasasıyla ilgili düzenlemeye ilişkin olacak. Yeni gelecek kurallara uymayan kişiler, ağır yaptırımlar ile karşı karşıya kalacak.  

Gündem

20.06.2024, 11:30

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Kurban Bayramı sonrasında önemli kanun tekliflerini gündemine alacak. O tekliflerin arasında, merakla beklenen kripto para düzenlemesi de yer laıyor.

Suriye Kolordu Komutanı Fehim İSA'dan provokasyonlarla ilgili açıklama: Hataya hata ile karşılık vermemeliyiz! Suriye Kolordu Komutanı Fehim İSA'dan provokasyonlarla ilgili açıklama: Hataya hata... Haberi Görüntüle

SPK'YA TAM YETKİ

Düzenlemeyle, hizmet sağlayıcılar için sermaye şartı getirilecek. Hem yatırımcı korunacak, hem de hizmet veren firmalara bir dizi yaptırım uygulanacak.

TRT Haber'de yer alan bilgilere göre kripto para kullanıcıları ile ilişkilerin nasıl kurulacağı ve kimlik tespitinin nasıl yapılacağı da çıkartılacak olan 'yasa' ile düzenlenecek.

Düzenlemeye göre hizmet sağlayıcı kuruluş ve faaliyetler için Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) izin alınacak. Kripto varlıkların ihracı, satışı ve dağıtımı için de SPK'ya yetki verilecek. Tüm transfer işlemleri kayıt altına alınacak.

Sermaye piyasalarında 12 milyon kişinin bakiyeli hesabı bulunuyor. Teklif yasalaştığında, belirlenen koşulları taşıyan platformlar yetkilendirilecek, bankaların da saklama lisansı alması gerekecek.

İzmir'i PKK yaktı! Sabotajı örgütün şehir yapılanması üstlendi: 'Diyarbakır'daki yangının intikamını aldık' İzmir'i PKK yaktı! Sabotajı örgütün şehir yapılanması üstlendi: 'Diyarbakır'daki yangının... Haberi Görüntüle

6 MİLYON LİRAYA KADAR CEZA!

Düzenlemeyle piyasa dolandırıcılığı ve piyasa bozucu eylemler ile bilgi suistimalinin cezaları da belirlenecek. Piyasa bozucu eylemler kapsamında 246 bin lira ile 6 milyon lira arasında idari para cezası uygulanacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading