Kritik MGK toplantısı başladı: Masada çok sayıda başlık var

Kritik MGK toplantısı başladı: Masada çok sayıda başlık var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Milli Güvenlik Kurulu toplantısına başkanlık ediyor. Toplantıda terörle mücadele ve Ortadoğu'daki gelişmeler ele alınacak.  

Gündem

03.10.2024, 16:28

Milli Güvenlik Kurulu, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantıda terörle mücadele ve Ortadoğu'daki gelişmeler ele alınacak.

Beştepe'deki toplantıda Ortadoğu'da artan gerilim ve İsrail'in katliamları masada olacak. İran-İsrail ve İsrail-Lübnan hattında artan tansiyon değerlendirilecek.

Bitlis'te fay hattı var mı, nereden geçiyor? Bitlis'te fay hattı var mı, nereden geçiyor? Haberi Görüntüle

ORTADOĞU'DA ARTAN GERİLİM

Etkisi iyice artan ve ülkemizi tehdit edecek boyutlara ulaşan bölgesel krizin Türkiye'ye olası etkileri kapsamlı olarak ele masaya yatırılacak. MGK, dünyanın gözü önünde eşi benzeri olmayan bir soykırıma imza atan İsrail'in bir yıldır sürdürdüğü katliam sonrası Gazze'deki son durumu da görüşecek. Ateşkesin sağlanması, insani yardımların bölgeye ulaştırılması için izlenecek yol haritası ve diplomatik girişimler değerlendirilecek.

Gökbelitepe'den New York'a uzanan lezzet yolculuğu! THY yolcularına dünyanın ilk ekmeğini ikram etti Gökbelitepe'den New York'a uzanan lezzet yolculuğu! THY yolcularına dünyanın ilk... Haberi Görüntüle

TERÖRLE MÜCADELE DE MASADA

Kritik MGK toplantısında terörle mücadele de masada olacak. Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG hedeflerine yönelik devam eden operasyonlar değerlendirilecek. Elde edilen istihbarat bilgileri kapsamında sahada atılacak adımlar ele alınacak. Söz konusu Toplantıda, eli kanlı terör örgütleri FETÖ ve DEAŞ ile mücadeledeki son durum da değerlendirilecek.

MGK toplantısında ayrıca Rusya-Ukrayna Savaşı, Kıbrıs'taki gelişmeler ve Azerbaycan-Ermenistan ilişkileri de gündemde olacak.  

İstanbul'da organize suç örgütlerine 'KUYU' operasyonları! İş yerlerini kurşunlayanlar yakalandı İstanbul'da organize suç örgütlerine 'KUYU' operasyonları! İş yerlerini kurşunlayanlar yakalandı Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Hatırlanacağı üzere önceki gün TBMM 28. Dönem 3. Yasama Yılı Açılış Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze ve Lübnan'daki saldırılarına değinmişti. Erdoğan, yaptığı açıklamada ''İşgal, terör, saldırganlık hemen yanı başımızdadır.Karşımızda hukukla mukayyet bir devlet değil, kandan beslenen, işgalle semiren bir katil sürüsü var. İsrail saldırganlığı Türkiye’yi de içine almaktadır. Vatanımız, milletimiz, bağımsızlığımız için bu devlet terörüne elimizdeki her imkanla karşı duracağız" ifadelerini kullanmıştı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading