Yandex Metrica

Kronik hastalara sıcaklık uyarısı: O saatler arasında dışarıda bulunmayın

Kronik hastalara sıcaklık uyarısı: O saatler arasında dışarıda bulunmayın

Doç. Dr. Yılmaz İnanç, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarında kronik hastalığı olan vatandaşların saat 10.00-14.00 arasında dışarıya çıkmamasını önerdi.  

Gündem

27.06.2024, 11:59

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yılmaz, sıcak havalarda kronik hastalığı olan vatandaşların dışarı çıkmaması gerektiğini, aşırı sıcak havaların bazı hastalıklara olumsuz etki yaptığını dile getirdi.

Ciğerlerimiz yanıyor: Çanakkale, Elazığ, Balıkesir ve Adana'da ekiplerin mücadelesi sürüyor Ciğerlerimiz yanıyor: Çanakkale, Elazığ, Balıkesir ve Adana'da ekiplerin mücadelesi sürüyor Haberi Görüntüle

TANSİYON HASTALARI DİKKAT

Kalp, tansiyon, epilepsi ve migren gibi kronik rahatsızlığı bulunanların sıcak havadan olumsuz etkileneceğini dile getiren İnanç, şöyle konuştu:

"Özellikle sıcak havalarda tansiyonda ani yükselmeler, aşırı sıvı elektrolit kaybı ve buna bağlı çeşitli klinik tablolara neden oluyor. Sıcak havalar özellikle tansiyonda ani yükselme yapabilmekte. Bu da hastalarda baş ağrısı, baş dönmesi ve beyin damar hastalıkları, özellikle damar tıkanıklığı ve kanama gibi birçok klinik bulgu semptomlarla hem acilde hem poliklinikte karşımıza gelebilmekte."

Bayram bilançosu: Bakan Yerlikaya kahreden rakamı açıkladı Bayram bilançosu: Bakan Yerlikaya kahreden rakamı açıkladı Haberi Görüntüle

SARA KRİZLERİNİN ARTMASINA NEDEN OLABİLİYOR

Yılmaz, "Bu grup hastalar felç ve inme gibi sorunlarla acil servislerimize gelmekte. Aşırı sıcaklar epilepsi hastalarımızı da olumsuz etkilemekte. Bu gruba da aşırı sıcaklardan uzak durmasını öneriyoruz. Çünkü aşırı sıvı kaybı, beslenme düzensizliği ve uyku düzensizliği yaşayarak epileptik sara krizlerinin artmasına neden olabiliyor. Aşırı güneşe maruz kalmak, migren hastalarında uyku düzensizliği yapabilmekte. Uyku kalitesi yeterli olmayanlar sabah uyandığında kendini yorgun hissetmekte ve baş ağrısı atakları daha sık görülmekte." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading