• G.ALTIN

    4.147,59

  • DOLAR

    38,7612

  • EURO

    43,6459

  • BIST 100

    9.390,51

  • BITCOIN

    $104.270

KULAĞA SU KAÇARSA ORUÇ BOZULUR MU? Kulağa su kaçması orucu etkiler mi, bozar mı?

KULAĞA SU KAÇARSA ORUÇ BOZULUR MU? Kulağa su kaçması orucu etkiler mi, bozar mı?

Ramazan'ın gelişiyle birlikte oruç tutmaya başlayan Müslümanlar, orucu bozan durumlar konusunda araştırmalara yönelmiştir. Her yıl belirlenen zaman diliminde, sabah güneşin doğuşundan akşam batışına kadar olan süre boyunca yeme içme faaliyetlerinin sınırlı olduğu bu mübarek ayda, oruçlu bireyler özellikle "KULAĞA SU KAÇARSA ORUÇ BOZULUR MU? Kulağa su kaçması orucu etkiler mi, bozar mı?" gibi soruların yanıtlarını araştırmaktadır.

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte oruç ibadetini yerine getiren milyonlarca Müslüman, orucun hangi durumlarda bozulacağını araştırmaktadır. İslam'ın emirleri doğrultusunda, oruç tutmaya niyet edildikten sonra iftar vaktine kadar insanların yemek yememeleri ve içmemeleri emredilmiştir. Bu emir, güneşin doğuşundan gün batımına kadar açlığın devam etmesini İslam'ın bir ibadeti olarak belirlemiştir. Peki, KULAĞA SU KAÇARSA ORUÇ BOZULUR MU? Kulağa su kaçması orucu etkiler mi, bozar mı?

KULAĞA SU KAÇARSA ORUÇ BOZULUR MU?

Kulak ile boğaz arasında bir kanal bulunmaktadır. Ancak kulak zarı bu kanalı tıkadığından, su boğaza ulaşmaz. Bu nedenle kulağın yıkattırılması orucu bozmaz. Ancak kulak zarının delik olması durumunda, kulak yıkattırılırken suyun mideye ulaşması mümkündür. Bu itibarla, yıkama sırasında suyun mideye ulaşması hâlinde oruç bozulur (DİYK 22. 09. 2005 tarihli karar; bkz. Merğînânî, el-Hidâye, II, 263; Kâsânî, Bedâî', II, 98; İbn Âbidîn, Reddü'l-muhtâr, III, 367, 376).

Avatar
TR Haber