Küresel krizden sonra Cevdet Yılmaz'dan açıklama: Kamuda açık kaynak kodlu yazılımlar yaygınlaştırılıyor

Küresel krizden sonra Cevdet Yılmaz'dan açıklama: Kamuda açık kaynak kodlu yazılımlar yaygınlaştırılıyor

Tüm dünyada hayatı durma noktasına getiren yazılım problemi sonrasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan açıklama geldi. Yılmaz, 'Kamuda açık kaynak kodlu yazılımlar yaygınlaştırılıyor' dedi.  

Gündem

19.07.2024, 17:23

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan tüm dünyayı etkisi altına alan yazılım probleminin ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Yılmaz, 2023 Temmuz ayında yürürlüğe giren "Kamuda Açık Kaynak Kodlu Yazılım Kullanımı" konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile kamuda açık kaynak kodlu yazılımların kullanımını yaygınlaştırmak üzere somut bir mekanizma oluşturulduğunu dile getirdi.

Cevdet Yılmaz, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Bugün küresel düzeyde etkili olan yazılım sorunu nedeniyle dünya üzerindeki birçok kullanıcı ve şirketi etkileyen erişim sorunları ve meydana getirdiği aksaklıklar; içinde bulunduğumuz dijital çağda belirli teknoloji üreticilerine olan bağımlılığın oluşturduğu riskleri ve dijital bağımsızlığın önemini açıkça ortaya koymuştur.

MİT'ten nokta operasyon: PKK'nın sözde sorumluları etkisiz hale getirildi MİT'ten nokta operasyon: PKK'nın sözde sorumluları etkisiz hale getirildi Haberi Görüntüle

'YERLİ YAZILIM ÇÖZÜMLERİNİN KULLANIMI ARTIRMAK ÖNEMLİ'

Her ne kadar bu tür teknoloji kaynaklı riskleri tümüyle ortadan kaldırmak mümkün olmasa da yerli yazılım çözümlerinin kullanımını artırmak ve yerli yazılım ekosistemini güçlendirmek söz konusu riskleri asgari düzeye indirmek açısından hayati derecede önem taşıyor.

Narin Güran soruşturmasında dikkat çeken gelişme! Mezara defnedildi Narin Güran soruşturmasında dikkat çeken gelişme! Mezara defnedildi Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE'NİN DİJİTAL BAĞIMSIZLIĞINI GÜÇLENDİRECEK ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR'

Türkiye olarak, yerel yazılım ekosistemimizin olgunluğunu artıracak ve bu surette ülkemizin dijital bağımsızlığını güçlendirecek çeşitli çalışmaları uzun süredir hükümet olarak yürütüyoruz.

Kaynak: Ensonhaber

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading