Sitede Ara

Küresel sansür dalgası! Alman DW'den Filistin vetosu: Türk psikoloğun Filistin paylaşımlarını hazmedemedi!

Küresel sansür dalgası! Alman DW'den Filistin vetosu: Türk psikoloğun Filistin paylaşımlarını hazmedemedi!

Bir yıldır Gazze'de sistematik soykırım düzenleyen İsrail'e tepki gösterenlere karşı küresel sansür dalgası devam ediyor. Bunun son kurbanlarından biri Uzman Psikolog Zeynep Selvili oldu. Selvili, Filistin'e yönelik paylaşımları nedeniyle Alman DW tarafından antisemitik olmakla suçlandı.  

Gündem

11.10.2024, 15:35

Alman medya kuruluşu Deutsche Welle’nin (+90) bir belgesel projesinde uzman olarak yer alması planlanan Uzman Psikolog Zeynep Selvili, Filistin'e destek paylaşımları nedeniyle antisemitik olmakla suçlandı. 

2024-2025 KYK burs başvurusu son gün ne zaman? 2024-2025 KYK burs başvurusu son gün ne zaman? Haberi Görüntüle

FİLİSTİN PAYLAŞIMLARI NEDENİYLE PROJEDEN ÇIKARTILDI 

İki bağımsız sinemacı, DW'nin yayın kanalı +90 için belgesel hazırlıyordu. Belgeselde uzman olarak Uzman Psikolog Zeynep Selvili'nin yer alması planlanıyordu. Fakat +90 kanalının, Filistin yanlısı paylaşımları sebebiyle Psikolog Selvili'yi projede istemediği ortaya çıktı. 

İstanbul ile Bulgaristan feribot seferleri başlıyor: Detaylar ve ücretler açıklandı! Kaç TL? İstanbul ile Bulgaristan arası feribotla kaç saat sürüyor? İstanbul ile Bulgaristan feribot seferleri başlıyor: Detaylar ve ücretler açıklandı!... Haberi Görüntüle

SELVİLİ, DW'DEN ÖZÜR BEKLİYOR

Selvili ise bu karara sert tepki göstererek, Filistin halkına yönelik insani bir refleksle yaptığı paylaşımların antisemitik olmadığını belirtti ve DW’den bir açıklama ile özür beklediğini ifade etti.

Meteoroloji uyarıda bulundu! 3 il için sarı kod uyarısı geldi Meteoroloji uyarıda bulundu! 3 il için sarı kod uyarısı geldi Haberi Görüntüle

"FİLİSTİN ÖZGÜR OLANA KADAR HİÇBİRİMİZ ÖZGÜR DEĞİLİZ"

Selvili, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Sizden bir açıklama bekliyorum @plus90_official Filistin özgür olana dek hiçbirimiz özgür değiliz.

En başından beri iletişimde olduğum tek kişiler belgeseli çekecek olan, bahsettiğim iki sinemacı, sevgili Vuslat Karan ve Burcu Melekoğlu. DW tarafından bazı Tweet'lerim uygun bulunmayabileceği için +90 videosunda yer alamayacağım haberini bana bugün telefonda bildirenler de onlar.

10 ilde Gürz-17 operasyonları: Terör inleri yerle bir edildi 10 ilde Gürz-17 operasyonları: Terör inleri yerle bir edildi Haberi Görüntüle

"BELKİ ÇOK DAHA ÖZGÜR BİR ZEMİNDE BİR ARAYA GELİRİZ"

Bana şeffaf davrandıkları ve konuyla ilgili hassasiyetleri için huzurunuzda onlara da teşekkür ederim. Onlar için de bu haberi bana vermek zor olmuş olmalı. Hayata geçirebilseydik şahane bir iş çıkacaktı ortaya, eminim. Ama belli mi olur belki de çok daha özgür bir zeminde bir araya geliriz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail’e uyarı: Sonuçları, geçmişteki işgallerine benzemez Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail’e uyarı: Sonuçları, geçmişteki işgallerine benzemez Haberi Görüntüle

"BARIŞ VE ADALETİ SAVUNMAKTAN GERİ DURMAYACAĞIM"

Selvili, İngilizce olarak ve +90'ın sosyal medya hesabını etiketleyerek yayınladığı videoda da barış ve adaleti savunmaktan geri durmayacağını ve +90'dan özür beklediğini, eğer özür dilemezlerse bir daha kendileriyle iş yapmayacağını belirtti.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading