Yandex Metrica

Kuyumcuya 16 yıllık çalışanından büyük darbe: 20 milyon liralık vurgun yaptı!

Kuyumcuya 16 yıllık çalışanından büyük darbe: 20 milyon liralık vurgun yaptı!

Malatya'da bir kuyumcu dükkanında 16 yıldır çalışan elemanın işyeri sahibini 20 milyon TL dolandırdığı ortaya çıktı. Hem işyeri hem de müşterilerin hesaplarındaki paraları kendi hesabına aktardığı tespit edilen kişinin hesabındaki paraları kripto paraya yatırdığı belirlendi.

Gündem

16.09.2024, 12:54

Malatya'da akıllara durgunluk veren bir dolandırıcılık olayı meydana geldi.

Kuyumculuk yapan Y.K yanında 16 yıldır çalışan İ.A'nın tuzağına düştü.

Çalışanından şüphe etmeyen kuyumcu sahibi hem müşteri hem de iş yeri hesaplarından yüklü miktarda vurgun yapıldığını fark edince hayatının şokunu yaşadı.

Bunun üzerine İ.A. hakkında suç duyurusunda bulundu. Şüpheli kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. 

Tutuklanan şüpheli bir süre sonra ise serbest bırakılınca kuyumcu ikinci bir şok daha yaşadı.

MİT'ten Irak'ta nokta operasyon! Teröristlerin bulunduğu ev bombalandı MİT'ten Irak'ta nokta operasyon! Teröristlerin bulunduğu ev bombalandı Haberi Görüntüle

KRİPTO PARAYA YATIRDIĞI TESPİT EDİLDİ

Büyük vurgunla ilgili açıklama yapan avukat Emre Apak, "Yaklaşık 1 yıl önce kuyumcular çarşısındaki müvekkilimize ait iş yerinde 16 yıldır çalışan İ.A. uzunca bir süre hem işyeri hem de müşterileri hesaplarındaki paralarını kendi hesabına geçirerek bir suç eylemi içerisinde girdi ve bunu sürekli tekrarlayarak milyonları aşan bir vurguna sebebiyet verdi. Müvekkilimizin şikayeti üzerine gözaltına alınan şahıs suçunu inkar etti. İfadesinde miktarları netleştiremeyen şahsın bankalardan gelen cevaplarda 8 milyon TL'den fazla bir miktarı kripto para borsasına aktarıldığı tespit edildi" dedi.

Erdoğan'dan yakın takip! Minik Narin olayı mercek altında: En ağır cezayı alacaklar Erdoğan'dan yakın takip! Minik Narin olayı mercek altında: En ağır... Haberi Görüntüle

10 KİLO ALTIN ZARAR VAR

Avukat Apak açıklamalarına şöyle devam etti "Müvekkilimizin kendi yapmış olduğu hesaplarda ise yaklaşık 10 kilogram altın miktarına denk gelen zararın söz konusu olduğu anlaşıldı. Bunun yanı sıra müşterilerinin tüm zararları müvekkilimiz tarafından karşılandı. Gözaltına alındıktan sonra “Güveni kötüye kullanma” suçunda yargılanarak tutuklanan şahıs çok kısa bir tutukluk süresi sonrası tahliye edildi. İ.A.'nın 6. Asliye Ceza Mahkemesinde tutuksuz olarak yargılanmasına devam edilmekte olup aynı şahıs diğer komşu esnaflardan da paralar alarak dolandırıcılık eylemini icra etmişti bu noktada mağdur esnaflar adına yapmış olduğumuz suç duyuruları da devam etmektedir. Yapmış olduğumuz çalışmalarda şahsın suçtan elde edilen paraları özellikle kripto para borsasında kullandığı ve burada oldukça teknik işlemler gerçekleştirdiği görüldü. Bu noktada konunun araştırılması içinde ayrıca suç duyurusunda bulunduk. İlgili makamlarca kara para konusu da araştırılmaktadır. Beklentimiz önümüzdeki celsede şahsın hem üst sınırdan cezalandırılmasını hem de tutuklanmasını talep edeceğiz umarız adalet yerini bulur"

Habere Tepki Ver

0

1

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading