Kuzey Irak'ta hareketli dakikalar! TSK ait askeri konvoy Amadiye'ye girdi

Terör örgütlerine karşı yeni bir opersayon hazırlığı! Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait askeri konvoy Kuzey Irak'ın Amadiye kentine girdi.

Gündem

04.07.2024, 14:26

İstihbarat birimleri, hem PKK kamplarını hem elebaşlarını bir dosyada topladı. Dosyada, her kampta kaç militan bulunduğu ve hangi silahlarla donatıldığı ayrıntılarıyla yer alıyor. Bitme noktasına gelen PKK'ya bitirici darbeyi indirmek isteyen TSK ise geniş kapsamlı bir operasyon hazırlığında.

İstanbul'da hafta sonu hava güneşli mi? 5 Ekim Cumartesi 6 Ekim Pazar İstanbul'da yağmur yağacak mı? İstanbul'da hafta sonu hava güneşli mi? 5 Ekim Cumartesi 6... Haberi Görüntüle

MEHMETÇİK AMADİYE'DE

Aktarılan son bilgiye göre Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait askeri konvoy Kuzey Irak'ın Amadiye kentine girdi. Terör örgütü PKK üyelerini bölgeden kazımak isteyen Mehmetçik geniş kapsamlı bir operasyon düzenleyecek.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde Milli Savunma Bakanlığı kaynakları Mehmetçiğin Irak'ın kuzeyindeki bazı meskûn mahallerde kontrol noktaları oluşturduğuna dair sosyal medyadaki görüntülerle ilgili “TSK'nın sivillerin yaşadığı meskûn mahallere girmesi, buralarda kontrol noktaları oluşturması söz konusu değildir." ifadelerini kullanmıştı.

Tekirdağ'da yangın çıktı! Ekipler hala müdahale ediyor Tekirdağ'da yangın çıktı! Ekipler hala müdahale ediyor Haberi Görüntüle

TERÖRİSTANA GEÇİT YOK

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüşmesinden hemen sonra Türkiye'nin sınırlarının hemen ötesinde bir teröristan kurdurmamakta kararlı olduğunu ifade etmişti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi için geldiği Kazakistan'ın başkenti Astana'daki temasları kapsamında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelmiş ve terör örgütülerini hedef almıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin sınırlarının hemen ötesinde bir teröristan kurdurmamakta kararlı olduğunu, başta Suriye iç savaşı olmak üzere terör örgütleri için elverişli alan oluşturan istikrarsızlıkların sonlandırılması için somut adımlar atılmasının önemini ortaya koyarken Türkiye’nin çözüm için iş birliğine hazır olduğunu belirtmişti.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading