Yandex Metrica

KYK 2024 ek tercih yurt başvuruları ne zaman başlıyor?

KYK 2024 ek tercih yurt başvuruları ne zaman başlıyor?

KYK ek tercih yurt başvuruları resmen başladı. Üniversite öğrencileri 2024-2025 eğitim öğretim yılı öncesinde ek tercihle birlikte kayıt yaptırma hakkına sahip olacaklar. Peki, 2024 KYK ek tercih yurt başvuruları nasıl yapılacak?

Gündem

25.09.2024, 09:37

YKS sınav sonuçlarının açıklanması sonrasında herhangi bir yükseköğretim kurumuna kayıt yaptıran öğrenciler 2024-2025 eğitim öğretim yılında KYK yurtlarında konuklama fırsatını elde edecek. Öğrenciler bu senede KYK ek tercih yurt başvurularını e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirecek. Yurt başvurusu yapacak öğrencilerin öncelikle gerekli belgeleri hazırlayarak sisteme doğru bir şekilde yüklemeleri gerekecek.

KYK yurtlarında öğrencileri yemek hizmetlerinin yanı sıra internet erişimi, sosyal alanlar ve etkinlikler gibi pek çok imkandan yararlanabiliyor. Herhangi bir yurda yerleşemeyen öğrenciler e-Devlet sistemi üzerinden sorgulamalarını gerçekleştirebiliyor.

KYK Yurt Başvurusu

Yunanlar tehlikeli sularda yüzüyor! Bakan Yerlikaya, ihlal için Yunan Bakan Stylianides'ı uyardı! Cevap: Bir daha tekrarlanmayacak Yunanlar tehlikeli sularda yüzüyor! Bakan Yerlikaya, ihlal için Yunan Bakan... Haberi Görüntüle

KYK EK TERCİH YURT BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

YKS ek yerleştirme sonuçlarının açıklanması sonrasında kayıt işlemleri 25-30 Eylül'de, elektronik kayıtlar ise 25-27 Eylül tarihlerinde yapılabilecek. Öğrenciler, TCKN ve şifreleri ile KYK yurt yerleştirme sonucu ekranında kazanılan yurt adı adresi, kayıt tarihleri ve diğer bilgilere rahatlıkla ulaşabilecek.

Üniversiteye ek kontenjan, özel yetenek sınavı ile yerleşen, yatay/dikey geçiş yapan öğrenciler ve yüksek lisans/doktora öğrencileri için yurt başvurularının Eylül ayı sonunda başlaması bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading