DOLAR

34.27

%0.09 expand_less

EURO

37.70

%0.14 expand_less

ALTIN

2921.20

%0.41 expand_less

BIST

9033.23

%0.02 expand_less

BTC ($)

62619.08

%-0.6 expand_more

KYK burs başvurusunda yanlış (yalan) bilgi verilince ne olur? Cezası var mı?

KYK burs başvurusunda yanlış (yalan) bilgi verilince ne olur? Cezası var mı?

KYK 2024-2025 burs ve kredi başvuruları başladı. Üniversite yaşantısını ekonomik açıdan daha rahat sürdürmek isteyen yüz binlerce kişi burs ve kredi başvurusunda bulunacak. Başvuruların doğru bilgilerle ve hatasız yapılması gerekiyor. KYK burs başvurusunda yanlış (yalan) bilgi verilince ne olur? Cezası var mı? soruları ise pek çok kişi tarafından sorulmaya başlandı. Peki KYK burs ve kredi başvurusunda hatalı bilgi (beyan) nasıl düzeltilir?

Gündem

08.10.2024, 11:05

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği kredi ve burs başvuruları başladı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak 2024-2025 eğitim öğretim dönemi için burs/kredi başvurularının başladığını bildirdi. Yüz binlerce kişi üniversite yaşantısında maddi açıdan bir nebze de olsa rahat nefes almak için KYK burs ve kredi başvurusunda bulunuyor. Başvurularda eksik ve hatalı beyanda bulunan öğrenciler bunun nasıl düzeltileceğini merak ederken KYK burs başvurusunda yanlış (yalan) bilgi verilince ne olur cezası var mı? soruları da gündeme geldi.

Muhammet Aydın kimdir? Ferdi Tayfur'un damadı tutuklandı mı? Muhammet Aydın kimdir? Ferdi Tayfur'un damadı tutuklandı mı? Haberi Görüntüle

KYK BURS BAŞVURUSUNDA YANLIŞ (YALAN) BİLGİ VERİLİNCE NE OLUR?

KYK burs başvurusunda bulunacak adayların eksiksiz, hatasız ve doğru bildirimde bulunması gerekiyor. Öğrencilerin yaptığı başvurulardaki bilgiler Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Teyit aşamasında hata olduğunun anlaşılması üzerine başvuru geçersiz sayılacak. NOT: KYK bursları ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilerin eğitim hayatını rahat idame ettirebilmeleri içindir.

Tam Bir Centilmen konusu nedir? Tam Bir Centilmen 2.'si çıkacak mı? Tam Bir Centilmen konusu nedir? Tam Bir Centilmen 2.'si çıkacak... Haberi Görüntüle

HATALI KYK BURS BEYANI NASIL DÜZELTİLİR? CEZASI VAR MI?

Gençlik ve Spor Bakanlığı 2024-2025 burs/kredi başvurularını almaya başladı. Başvuru bilgilerini değiştirmek isteyen öğrenciler e-Devlet üzerinden bilgilerini güncelleyebilecek.

KYK burs ve kredi başvurusu yapacak olan öğrencilerin e-Devlet'teki okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri, bilgilerinde hata olan öğrencilerin, üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerinin düzeltilmesini istemeleri gerekiyor.

Başvuru sırasında yanlış beyanda bulunan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading