Lapa lapa kar yağacak! Meteoroloji tek tek uyardı: Okullar tatil olabilir

Lapa lapa kar yağacak! Meteoroloji tek tek uyardı: Okullar tatil olabilir

Meteoroloji'den yapılan uyrıda birçok şehirde fırtına, sis ve kar yağışının etkili olacağı bildirildi. Peki bu hafta hava nasıl olacak? İşte İstanbul, Ankara, İzmir hava durumu...

Gündem

27.10.2024, 12:17

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurt genelinde yağış beklenmiyor. Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Marmara ile yurdun iç kesimlerinde yer yer sis ve pus bekleniyor.

İsmail Saymaz imzalı yalana DMM'den açıklama: 'TUSAŞ'ın güvenliği Hasan Doğan'ın kayınbiraderine teslim edilmiş iddiası yalandır' İsmail Saymaz imzalı yalana DMM'den açıklama: 'TUSAŞ'ın güvenliği Hasan Doğan'ın... Haberi Görüntüle

O İLLERDE KAR YAĞIŞI

Artvin il karayolu ağında yer alan Ardanuç-Ardahan yolu, Geçitli mevkiinde kar ve tipi nedeniyle güç koşullara sahne oldu. Jandarma ekipleri, kar lastiği ve zinciri bulunmayan araçların geçişine izin vermiyor. Yol güvenliği için kontrol noktaları oluşturan ekipler, kış şartlarına uygun olmayan araçları geri çeviriyor.

Özellikle Geçitli köyü Bülbilan Yaylası’nda mahsur kalan araçlar, köylülerin traktör yardımıyla kurtarıldı. Zorlu kış şartlarına hazırlıklı olan jandarma ve karayolları ekipleri, güvenli geçişi sağlamak adına kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

Bu bölgede ağır kış koşulları nedeniyle Ardanuç-Ardahan yolu, Kasım ayının sonu itibarıyla yaklaşık 5 ay boyunca ulaşıma kapalı kalıyor. Yetkililer, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarırken, yolda kış ekipmanlarının mutlaka bulundurulması gerektiğini hatırlatıyor. Kar yağışının etkisini sürdürmesi beklenen bölgede, ekiplerin çalışmalarına devam ettiği bildirildi.

Antik kentte heyecan veren keşif! İşte 2 bin yıllık o yazıt... Antik kentte heyecan veren keşif! İşte 2 bin yıllık o... Haberi Görüntüle

TIRLAR YOLDA KALDI

Kentte sabah başlayan ve gün içinde aralıklarla devam eden kar yağışının ardından yüksek kesimlerde buzlanma meydana geldi.

Ardahan-Artvin kara yolunun Sahara rampasında oluşan buzlanma nedeniyle 9 TIR yolda kaldı.

Tır sürücüsü Ahmet Torunoğlu, Artvin'e gitmeye çalıştığını ancak buzlanmadan dolayı ilerleyemediğini söyledi.

Yoğun kar ve buzlanma sebebiyle kaza geçirdiklerini belirten Torunoğlu, "Otomobil bize çarptı, çünkü fren tutmadı. Araçlar ilerlemekte güçlük çekiyor. Yolda buzlanma çok fazla." dedi.

Devlet Akbulut ise Bakü'den geldiğini anlatarak, Artvin Hopa'ya gitmek istediğini ancak buzlanma nedeniyle yolda kaldığını ifade etti.

CHP'li başkan sözünü yuttu:  Belediye binasını kendi yandaşları ile doldurdular! CHP'li başkan sözünü yuttu: Belediye binasını kendi yandaşları ile doldurdular! Haberi Görüntüle

KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER

Rize’nin yüksek kesimlerinde geçtiğimiz hafta başlayarak etkisini gösteren kar yağışı İkizdere ilçesine bağlı bin 875 metre rakımdaki Sivrikaya Yaylası ve 2 bin 640 rakımdaki Ovit Yaylası beyaza büründü.

Adeta bir gelinlik giymiş gibi bembeyaz görünen doğanın yeşille birleştiği yerlerde en az karlı görüntüler gibi görenleri büyüledi. Kartpostallık görüntüler veren yaylalar herkesi kendisine hayran bıraktı. Karın düşmesiyle yaylacılar da küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarıyla köylerine dönüşe geçti.

Kara aldırmadan yürüyen hayvanlar yol boyunca renkli görüntülere sahne oldu.

TUSAŞ şehidi Hüseyin Cambaz'ın babasının sözleri yürekleri dağladı: Oğlum melek gibiydi! TUSAŞ şehidi Hüseyin Cambaz'ın babasının sözleri yürekleri dağladı: Oğlum melek... Haberi Görüntüle

HAKKARİ'DE KAR KALINLIĞI BİR METREYİ BULDU

Hakkari Valiliği sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Türkiye’nin en yüksek şehirlerinden olan Hakkari’nin yüksek rakımlı bölgelerinde kar yağışının etkili olmaya başladığı belirtildi. Kar yağışları sebebiyle ulaşımın aksamaması için Hakkari İl Özel İdaresi ekipleri tarafından kapanan yolları açma çalışmalarının sürdüğü ifade edilen paylaşımda, "Kar yüksekliğinin yaklaşık bir metreyi bulduğu Aşağı Güveç mevkiindeki Aytepe Üs Bölgesi yolunda da ekiplerin yol açma çalışmaları büyük bir titizlikle devam ediyor" denildi.

TSK Suriye'yi yoğun çekilde vuruyor! PKK'ya ait bir fabrika imha edildi TSK Suriye'yi yoğun çekilde vuruyor! PKK'ya ait bir fabrika imha... Haberi Görüntüle

BAŞKALE'DE KAR NEDENİYLE YOLLAR KAPANDI

Van'ın Başkale ilçesinde etkili olan kar yağışı yolları kapatırken, yaylalarda bulunan küçükbaş hayvanlar ise ağıllara indirildi.

Türkiye'nin en yüksek rakımlı yerleşim yerlerinden biri olan Başkale'nin yüksek bölgelerinde meydana gelen yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı sonucu kapanan yolların açılması için Van Büyükşehir Belediyesi ekiplerince başlatılan çalışmalar, özellikle Sualtı Mahallesi bölgesinde yoğunlaştırıldı.

Başkale ilçesine bağlı Sualtı ile Esenyamaç mahalleleri yakınındaki Mor Dağlarındaki yaylalarda bulunan çobanlar ve küçükbaş hayvanlar da kar yağışı nedeniyle zor anlar yaşadı. Kar yağışı ile birlikte yayladaki sürüler ağıllara indirildi.

Sualtı Mahalle Muhtarı Yakup Akkaya, ilçeye 60 kilometre uzaklıkta bulunan mahallenin kış aylarında ulaşım konusunda çok sıkıntı çektiğini ifade etti.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu ve açık 19

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 20

İzmir: Az bulutlu ve açık 24

Adana: Az bulutlu ve açık 28

Antalya: Az bulutlu ve açık 28

Samsun: Parçalı ve az bulutlu 19

Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 17

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 11

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 22

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading