Yandex Metrica

Libya'da tansiyon yüksek! Milislerden korktu: Merkez Bankası Başkanı ülkeden kaçtı!

Libya'da tansiyon yüksek! Milislerden korktu: Merkez Bankası Başkanı ülkeden kaçtı!

Libya Merkez Bankası Başkanı al-Kabir, can güvenliklerinin olmadığını gerekçe göstererek ülkesinden kaçtı.Geçtiğimiz günlerde bir Merkez Bankası çalışanı kaçırılmıştı. Trablus ve Tobruk merkezli iki hükümet de bankanın kontrolünü ellerinde tutmak istiyor. 

Gündem

31.08.2024, 15:40

Libya Merkez Bankası Başkanı Sadiq al-Kabir, "can güvenliği endişesi" nedeniyle ülkesini apar topar terk etti. Başkan al-Kabir, kendisinin ve diğer üst düzey banka çalışanlarının "silahlı grupların olası saldırılarından canlarını korumak" için ülkeden ayrıldıklarını ifade etti.  Financial Times'a (FT) konuşan al-Kabir, "Banka çalışanları tehdit ediliyor, korkutuluyor ve bazen işe gitmelerini engellemek için çocuklarını ve akrabalarını kaçırıyorlar." diyerek çalışanların ülkeden neden gittiklerini açıkladı.

Ekrem İmamoğlu, Aleviliği dördüncü din yaptı: 'Camiler artık sizin değildir' kararı Ekrem İmamoğlu, Aleviliği dördüncü din yaptı: 'Camiler artık sizin değildir'... Haberi Görüntüle

BANKA ÇALIŞANI KAÇIRILDI

Geçtiğimiz günlerde bir Merkez Bankası çalışanı, Libya'daki bir grup tarafından kaçırılmış, bankanın faaliyetlerinin durması ve yapılan çağrılar sonucunda kaçırılan kişi serbest kalmıştı.

Suriye ve Irak'ın kuzeyinde büyük temizlik: Çok sayıda terörist yok edildi Suriye ve Irak'ın kuzeyinde büyük temizlik: Çok sayıda terörist yok... Haberi Görüntüle

HAFTER'E BAĞLI HÜKÜMET PETROL SAHALARINDA ÜRETİM VE İHRACATI DURDURMUŞTU

Libya'nın doğusundaki Hafter'e bağlı hükümet, Merkez Bankası'nın yönetimi konusunda yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle 26 Ağustos'ta tüm petrol sahaları, limanlar ve kurumlarda mücbir sebep ilan ettiğini; üretimin ve ihracatın durdurulması kararı aldığını bildirmişti. Libya'daki BM Destek Misyonu, bu hafta başında tek taraflı kararların askıya alınması, petrol sahaları üzerindeki mücbir sebeplerin kaldırılması, gerginliğin ve güç kullanımının durdurulması ve Merkez Bankası çalışanlarının korunması çağrısında bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Paralimpik Takımı sporcularını kabul etti Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Paralimpik Takımı sporcularını kabul etti Haberi Görüntüle

ÜÇ GÜNDE 120 MİLYON DOLARLIK ZARAR

Libya Ulusal Petrol Şirketi, yaşanan krizin ardından petrol ve gaz kuyularının üretime kapatılması sebebiyle 3 günde 120 milyon dolardan fazla zarar olduğunu açıklamıştı.

Roblox son durum | Roblox açıldı mı? 5 Eylül Roblox açılacak mı? Roblox son durum | Roblox açıldı mı? 5 Eylül Roblox... Haberi Görüntüle

"DİBEYBE, BANKA'NIN KONTROLÜNÜ İSTİYOR"

Libya Merkez Bankası Başkanı al-Kabir, BM tarafından tanınan Dibeybe hükümetinin kendisini devirmek için baskı yaptığını, bunun Merkez Bankası'na yapılacak atamaları düzenleyen BM anlaşmasına aykırı olduğunu söyledi. al-Kabir ayrıca, Başbakan Dibeybe'nin aşırı harcamalar yaptığını ve ekonomi konusunda pembe bir tablo çizerek herkesi yanılttığını iddia etti.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading