Lübnan Türkmenleri Türkiye'yi bekliyor! Golan ve Beka'da saldırı altındalar

Lübnan Türkmenleri Türkiye'yi bekliyor! Golan ve Beka'da saldırı altındalar

İsrail saldırıları Lübnan geneline yayılmış Türkmen varlığını tehdit ediyor. Yüzlerce yıldır bölgede yaşayan Türkmenler, işgalci siyonistlerin tehcir tehdidiyle karşı karşıya. Müstafî Tümamiral Cihat Yaycı, Türkiye'nin Lübnan'daki soydaşları yalnız bırakmaması çağrısında bulunuyor.

Gündem

19.10.2024, 18:05

Soykırımcı İsrail, Gazze'deki katliam ve işgalin benzerini Lübnan'a taşımak istiyor. Lübnan güneyinde onlarca yerleşim birimi ve ülke doğusundaki Beka Vadisi günlerdir bombalanıyor. 

Sözde 'vaat edilmiş topraklar' haritasına ulaşmak isteyen siyonistlerin Lübnan'a yönelik saldırıları, bölgeye Selçukla ve Osmanlı dönemlerinde yerleştirilmiş Türkmenleri de tehdit ediyor. 

Türkiye'nin Mavi Vatan doktrinini oluşturan müstafî Tümamiral Cihat Yaycı, Lübnan'daki Türk varlığına dikkat çekerek soydaşların yalnız bırakılmaması çağrısında bulundu. 

Cuma günleri okullar tatil mi? 2024 okul saatleri değişti mi? Cuma günleri okullar tatil mi? 2024 okul saatleri değişti mi? Haberi Görüntüle

KİMSE 'BİZE NE LÜBNAN'DAN' DEMESİN

TV100 yayınında Başak Şengül'ün sunduğu programa katılan Doç. Dr. Yaycı, bölgedeki Türkmenlerin tehdit altında olduğuna şöyle dikkat çekti:

"Kimse Lübnan'dan bize ne dememeli. Çünkü Lübnan'da Türkmenler var. Hem de yoğun biçimde orada bulunuyorlar. Golan Türkmenleri var. Lübnan güneyinden kuzeyine kadar Türkmen köyleri var. Bugün İsrail bu Türkmen köylerinin hepsini bombalıyor ve boşaltıyor. 

Fakat enteresandır; İran orada Türkmenlerin bulunduğunu inkar etmeye kalkıyor, 'Burada Şii Müslümanlar var' diyor. İran, Türkmen varlığını da silmeye, unutturmaya çalışıyor. Biz TÜRKDEGS düşünce merkezi olarak Lübnan'daki Türkmen öğrencileri örgütledik. 

İki yıl önce örgütledik. Orada bir dernek kurdurduk. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığına çok teşekkür ediyorum. Çünkü YTB onlara burs sağladı. Oradaki öğrencilerin bir kısmı Türkiye'ye getirildi. Buradaki Türkmen varlığının güçlendirilmesi lazım. 

Burada çok enteresan bir durum var. Suriye, İran, Rusya Lübnan'ı resmen savaşsız olarak İsrail'e teslim etmek istiyor. İran'ın Suriye'de savaşçıları var. Militanların hepsi de Suriye'nin Lübnan sınırından çekiliyor. Bölge savaşsız olarak teslim ediliyor."

Fatih'te kızın kafasını kesen Semih Çelik kimdir? Semih Çelik nereli, ne iş yapıyor? Fatih'te kızın kafasını kesen Semih Çelik kimdir? Semih Çelik nereli,... Haberi Görüntüle

YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ O BÖLGEDEYDİ 

Cihat Yaycı'nın sözleri, 2023 yılı ocak ayında Türkolog Prof. Dr. Yavuz Kartallıoğlu'nun Lübnan ziyaretini akıllara getirdi. Yunus Emre Enstitüsü Eğitim Dairesi Başkanı Kartallıoğlu, Beka Vadisi ve Trablusşam'ın kuzeyinde bulunan Türkmen köylerini ziyaret etmişti. 

Bekaa'daki Duris Belediyesinde Türkmen Meclis Üyesi Ali Gorli eşliğinde buralardaki Duris, Şeymiye, Hadidiye, Addus ve Nanaiyye köylerini ziyaret eden, ülkenin kuzeyindeki Akkar şehrine bağlı Kavaşra (Türkçe ismi Göçerli) ve Aydamon'daki evlere misafir olan Kartallıoğlu, beraberinde getirdiği yazma başörtüsü, ay yıldız işlemeli tespih, Türkçe hikâye kitapları ile defter ve kalem gibi hediyeleri dağıtmış, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirmişti.

Misafir olduğu Türkmen evlerinde 'horafa' adı verilen eski halk hikâyelerini de dinleme fırsatı bulan Kartallıoğlu, Yunus Emre Enstitüsü olarak Türkmen köylerinde Türkçe dersi veren öğretmenlerin sayısını artırmaları gerektiğini kaydetmişti. 

Türkmenlerin bulunduğu bölge şimdi İsrail'in saldırısı altında bulunuyor. Türkiye'nin soydaşlarını korumak için harekete geçmesi çağrısı giderek daha da yükseliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading