Lübnan'daki Türk vatandaşlar ne zaman tahliye edilecek? Dışişleri'nden son dakika açıklaması

Lübnan'daki Türk vatandaşlar ne zaman tahliye edilecek? Dışişleri'nden son dakika açıklaması

İsrail saldırıları sonrası Lübnan'dan kaçış devam ediyor. Türkiye dahil olmak üzere birçok yabancı ülke vatandaşlarının tahliyesi için çalışmalar başlattı. Dışişleri Bakanlığı, Lübnan’dan ayrılmak üzere başvuran vatandaşların deniz yoluyla tahliyesinin 9 Ekim'de yapılacağını açıkladı. 

Gündem

08.10.2024, 10:39

8 Ekim 2023 tarihinden bu yana Hizbullah'la kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, aylardır abluka altına aldığı ve yoğun bombardımana tuttuğu Gazze'den sonra Lübnan'a da saldırdı. Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenleyen İsrail ordusu, 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 1328 kişiyi öldürdü.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ise İsrail ordusunun 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında öldürüldü. Hasan Nasrallah'ın ölümü sonrası intikam yemini eden Hizbullah ise İsrail’e roket ve füzelerle karşılık veriyor. İsrail tarafında çoğunlukla ordu üslerini hedef alan bu saldırılarda büyük bir hasar henüz bildirilmedi.

İstanbullular dikkat! Kritik uyarı verildi! Sıcaklıklar 8 derece birden düşecek! 26 Eylül 2024 Perşembe hava durumu İstanbullular dikkat! Kritik uyarı verildi! Sıcaklıklar 8 derece birden düşecek!... Haberi Görüntüle

TAHLİYE ÇALIŞMALARI

İsrail bombardımanı nedeniyle ülke içerisinde yüz binlerce kişi yerinden oldu. Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası devam ederken, Suriye'ye 10 binlerce kişinin göç ettiği belirtiliyor. Terör devleti İsrail'in saldırılarından dolayı Lübnan'da büyük bir kaçış başlarken Türkiye başta olmak üzere birçok ülke kendi vatandaşlarını tahliye etme çalışmalarına başladı.

Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı çalışmıyor mu, bozuldu mu? Eminönü Sirkeci seferleri iptal mi? Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı çalışmıyor mu, bozuldu mu? Eminönü Sirkeci seferleri... Haberi Görüntüle

TÜRK VATANDAŞLARININ TAHLİYESİ BAŞLIYOR

Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'daki Türk vatandaşların tahliyesine ilişkin dikkat çeken bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada Türk vatandaşların tahliyesinin yarın yapılacağı belirtildi. Lübnan’dan ayrılmak üzere başvuran vatandaşların deniz yoluyla tahliyesi yarın  yapılacak.

Twente Fenerbahçe maçı TRT1'de neden yok? FB-Twente maçı şifreli mi, hangi kanalda? Twente Fenerbahçe maçı TRT1'de neden yok? FB-Twente maçı şifreli mi,... Haberi Görüntüle

İKİ GEMİ BEYRUT'A DOĞRU YOLA ÇIKIYOR

Bu kapsamda, Deniz Kuvvetleri'ne ait toplam kapasitesi yaklaşık 2 bin yolcu olan iki geminin bugün Beyrut’a doğru yola çıkması öngörülüyor. Tahliye için görevlendirilen gemiler insani yardımları da Lübnan’a nakledecek

Tahliye işlemiyle ilgili detayların bugüne kadar Konsolosluk Çağrı Merkezi ile temasa geçmiş olan vatandaşlarla ayrıca paylaşılacağının bilgisini veren bakanlık, gerekmesi halinde tahliye işlemlerinin izleyen günlerde devam edeceğinin altını çizdi.

Dışişleri Bakanlığı, vatandaşların ülkemize varışlarında olabilecek ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik hazırlıklar tamamlandığını ve tahliye için görevlendirilen gemilerin, ayrıca insani yardımları da Lübnan’a nakledeceğini duyurdu.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading