Yandex Metrica

M çiçeği virüsü İstanbul'da görüldü mü? İl Sağlık Müdürü o iddialara cevap verdi

M çiçeği virüsü İstanbul'da görüldü mü? İl Sağlık Müdürü o iddialara cevap verdi

İstanbul İl Sağlık Müdürü Emre Güner, İstanbul'da şu ana kadar M çiçeği vakası tespit edilmediğini duyurdu.

Gündem

28.08.2024, 16:22

İstanbul İl Sağlık Müdürü Abdullah Emre Güner, şu ana kadar şehirde M çiçeği vakası olmadığını söyledi. AA'ya konuşan Güner, konuyla ilgili resmî açıklamaların takip edilmesini istediklerini belirtti.

M çiçeği ile Kovid-19 arasındaki farklara dikkat çeken Güner, şunları söyledi:

"İstanbul'da şu anda maymun çiçeği vakamız yok. Bu dönemde dezenformasyonların önüne geçeceğimiz tek husus, resmi açıklamaların takip edilmesi. Maymun çiçeği ile Kovid arasında çok büyük fark var. Birisi uzun süreli temastan bulaşan bir hastalık, Kovid ise solunum yoluyla bulaşan bir hastalık. Ondan dolayı bulaştırma katsayısı düşük bir hastalık. Vatandaşlarımız müsterih olsun, herhangi bir durumda bizim her türlü noktada sağlık sistemimiz bulaşıcı hastalıklarla mücadele edecek kuvvette."

Batı Nil virüsünün hayvan yoluyla buluşan bir hastalık olduğuna işaret eden Güner, "Bununla beraber isimlerini sayamayacağımız bulaşıcı hastalıklar var. Bunların hepsini takip etmek yönünde bilinçlenmeniz gerekiyor. Çünkü bilmediğimizden korkmamız normal. Herhangi bir hususta tedirgin olmadan, Bakanlığımızın bilgilendirme sayfaları, bilgilendirme rehberleri takip edilmeli. Bakanlığımız sıkıntılı bir durum olduğunda bilgilendirme yapıyor. Şu anda herhangi bir sıkıntı yok, herhangi bir pandemiyle ilgili bir salgın beklentimiz yok" diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading