Yandex Metrica

Sitede Ara

Macaristan Başbakanı Orban: Türkiye'ye göç konusunda yüksek miktarda destek verilmeli

Macaristan Başbakanı Orban: Türkiye'ye göç konusunda yüksek miktarda destek verilmeli

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde açıklama yapan Macaristan Başbakanı Viktor Orban, "Avrupa Birliği, Türkiye'ye göç konusunda olabildiğince yüksek miktarda destek vermelidir" dedi.

Gündem

23.01.2024, 22:01

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen ortak basın toplantısında pek çok konuya değinerek değerlendirmelerde bulundu.

Macaristan'ın çok köklü bir devlet olduğunu ifade eden Orban, Rusya, Almanya ve Türkiye ile dostluk ve stratejik ilişkiler içinde olmanın öneminden bahsetti.

Emine Erdoğan, Şule Yüksel Şenler'i vefatının beşinci yılında andı Emine Erdoğan, Şule Yüksel Şenler'i vefatının beşinci yılında andı Haberi Görüntüle

AB'YE HAREKETE GEÇMELERİ İÇİN ÇAĞRIDA BULUNDU

Bölgede yaşanan göç krizi hakkında da açıklama yapan Orban, Türkiye'nin göç konusundaki yükünün hafifletilmesi için AB'ye harekete geçme çağrısında bulundu.

Orban, Türkiye'nin de düzensiz göçmenlerin Avrupa'ya akını hususunda Macaristan için savunma çemberi oluşturduğunu ifade etti.

30 Ağustos bugün Vatan Caddesi kapalı mı? Vatan Caddesi saat kaçta açılacak? 30 Ağustos bugün Vatan Caddesi kapalı mı? Vatan Caddesi saat... Haberi Görüntüle

“TÜRK DOSTLARIMIZA YARDIMCI OLMALIYIZ”

Göçlere karşı Türkiye'ye yardımcı olacaklarını söyleyen Orban, “Göç konusunda Türk dostlarımıza olabildiğince yardımcı olmalıyız. Avrupa Birliği, Türkiye'ye göç konusunda olabildiğince yüksek miktarda destek vermelidir. Bunu parça parça değil, doğrudan mali olarak destekleyelim” diye konuştu.

Orban, AB'nin Suriye'nin istikrarına da katkı sunması gerektiğinden de bahsederek, bunun AB'nin menfaatine olduğunu dile getirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading