Yandex Metrica

Macaristan Başbakanı Orban'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü: Tek başarılı devlet adamı

Ukrayna-Rusya savaşının başlamasından bu yana Türkiye'nin, barışın sağlanması için vazgeçilmez bir aktör olduğunu kanıtladığını belirten Macaristan Başbakanı Viktor Orban,  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, iki ülke arasında Karadeniz'de tahıl anlaşmasını yapabilen tek başarılı devlet adamı olduğunu ifade etti.

Gündem

11.07.2024, 11:35

İki yıl önce başlayan ve ne zaman sona ereceği belli olmayan Rusya-Ukrayna savaşı tüm hızıyla devam ediyor.

Barışın sağlanmasının yanı sıra tahıl koridoru anlaşması için büyük çaba sarf eden ve dünyayı açlıktan kurtaran isim olarak öne çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başarısını takdir eden biri var.

O isim Macaristan Başbakanı Viktor Orban. Macaristan Başbakanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya ve Ukrayna arasında anlaşma yapabilen tek başarılı devlet adamı olduğunu belirtti.

Orban, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, ABD'nin başkenti Washington'daki NATO'nun 75. Yılı Anma Etkinliği kapsamında bir araya geldiği Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgülerde bulundu.

Şeyma Subaşı'nın yeni sevgilisi kim? Şeyma Subaşı ile Barış Alper Yılmaz sevgili mi? Şeyma Subaşı'nın yeni sevgilisi kim? Şeyma Subaşı ile Barış Alper... Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'LA GÖRÜŞTÜ

Ülkesinin Avrupa Birliği (AB) dönem başkanlığını üstlenmesinin ardından önce Ukrayna, daha sonra Rusya ve Çin'e ziyaretlerde bulunan ve bu temaslarını barış misyonu olarak adlandıran Orban, Washington'daki temaslarında da Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü.

Yapılan görüşmede Rusya-Ukrayna savaşının ele alındığını belirten Viktor Orban, buradaki acıları sonlandırabilmek için barışa ve barış inisiyatifine ihtiyaç duyulduğunun kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Muğla'da ormanlık alanda yangın Söndürme çalışmaları başlatıldı Muğla'da ormanlık alanda yangın Söndürme çalışmaları başlatıldı Haberi Görüntüle

''RUSYA VE UKRAYNA İLE ANLAŞMA SAĞLAYAN TEK LİDER''

"Erdoğan, Rusya ve Ukrayna ile anlaşma sağlayan tek lider" diyen Orban, "Türkler, savaş sürecinde barışın sağlanması için vazgeçilmez bir aktör olduğunu kanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ve Ukrayna arasında Karadeniz'de tahıl anlaşmasını yapabilen tek başarılı devlet adamı. Cumhurbaşkanından, yürüttüğümüz barış misyonuna destek vermesini istedim." ifadelerini kullandı.

Macaristan Başbakanı, savaşan tarafların birbirine çok uzak mesafede durduğunu, ama barışın dostlarının güçlerini birleştirmesi durumunda, birlikte bir sonraki adımın barış istikametine yönelik atılabileceğini belirtti.

Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün ABD'nin başkenti Washington'da, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında Macaristan Başbakanı Orban ile görüşmüştü.

 

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading