Yandex Metrica

Maktu vergi artınca sigaraya zam gelir mi? Sigaraya kaç lira zam yapılacak?

Maktu vergi artınca sigaraya zam gelir mi? Sigaraya kaç lira zam yapılacak?

Sigara tiryakilerini ilgilendiren gelişme Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre sigaradaki vergi oranları değişitirildi. Sigaranın enflasyon üzerindeki etkisinin azaltılması için nispi vergi yüzde 53,5'e indirilirken, maktu vergi tutarı 7,8 liraya çıkarıldı. Sigara tiryakileri yapılan düzenleme sonrası maktu vergi artınca sigaraya zam gelir mi? Sigaraya kaç lira zam yapılacak? sorularını sormaya başladı. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı (TBYD) Erol Dündar, "Sigarada yeni fiyat geçişlerine hazır mıyız?" paylaşımında bulundu.

Gündem

14.09.2024, 12:32

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren karara göre sigarada nispi vergi yüzde 53,5'e indirilirken, maktu vergi tutarı 7,8 liraya çıkarıldı. Bu kararın sigaranın enflasyon üzerndeki etkisini azaltmak için yapıdığı belirtilirken sigara tiryakileri ise maktu vergi arttınca sigaraya zam gelir mi? Sigaraya kaç lira zam yapılacak? sorularına yanıt aramaya başladı.

Netflix'in Türk düşmanı dizisi Famagusta ile ilgili karar! RTÜK flaş gelişmeyi duyurdu Netflix'in Türk düşmanı dizisi Famagusta ile ilgili karar! RTÜK flaş... Haberi Görüntüle

SİGARADA MAKTU VERGİ ARTINCA SİGARAYA ZAM GELİR Mİ?

Resmi Gazetede yayımlanan karara göre sigaranın vergileme yapısında değişikliğe gidildi. Sigaradaki özel tüketim vergisi oranları ile maktu vergi tutarları yeniden belirlendi. Düzenlemenin sigaranın enflasyon üzerindeki baskısını azaltmak için yapıldığı öğrenildi. Böylece sigara üzerindeki nispi özel tüketim vergisi oranı yüzde 57'den yüzde 53,5'e indirildi paket başına alınan maktu vergi tutarı 5,7424 liradan 7,8 liraya çıkarıldı. Bu gelişmeler sonrası sigara tiryakileri "maktu vergi artınca sigaraya zam gelir mi?" sorusunu sormaya başladı.Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı (TBYD) Erol Dündar, "Sigarada yeni fiyat geçişlerine hazır mıyız?" dedi. Sigaraya zam geleceğine dair henüz resmi bir açıklama ise gelmedi. 

Rusya'dan açıklama geldi: Türkiye, BRICS'e tam üyelik için başvurdu mu? Rusya'dan açıklama geldi: Türkiye, BRICS'e tam üyelik için başvurdu mu? Haberi Görüntüle

SİGARAYA KAÇ LİRA ZAM YAPILACAK?

Sigaradaki vergi oranları yeniden düzenlendi. Böylece sigara firmalarının 1 birimlik maliyet artışını karşılamak için sigara fiyatlarını 5,17 lira değil 4,38 lira artırmaları yeterli olacak.Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı (TBYD) Erol Dündar söz konusu gelişmeler sonrası sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.  Dündar "Sigarada yeni fiyat geçişlerine hazır mıyız? 8958 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile; Tütün içeren Sigaralar, Purolar, sigarillolar, Enfiye ve çiğnemeye mahsus tütünlerin ÖTV ’si yüzde 45’den yüzde 53,5’a yükseltildi. Maktu (sabit) vergi tutarı da 7,8 TL’ye çıkarıldı" dedi.

AK Partili Büyükakın'dan sözde çevrecilere İzmir tepkisi: 'Üç maymunu oynuyorlar' AK Partili Büyükakın'dan sözde çevrecilere İzmir tepkisi: 'Üç maymunu oynuyorlar' Haberi Görüntüle

SİGARAYI BIRAKMAK MÜMKÜM!

Günümüzde her yıl binlerce kişi sigara nedeniyle hayata gözlerini yumuyor. Sigarayı bırakmanın zor olduğunu düşünebilirsiniz ancak bu bağımlılıktan kurtulmak mümkün. Bir kaç adımda bu bağımlılığın üstesinden gelebilirsiniz. 

Sigarayı bırakla konusunda ilk adımı atmaya karar verdiğinizde ve bu süreçte bir uzmandan destek aldığınızda; sürecin çok daha kolay ilerlediğini görebilirsiniz

Sigarayı bıraktığınız anda sağlığınızda/vücut fonksiyonlarınızda meydana gelen iyileşmeler, bırakma sürecine bağlı kalmanızı sağlayacaktır.

Sigara bırakma tedavisinde psikolojik destek ve ilaç tedavisi büyük önem taşımaktadır. Bırakma yöntemleri ve bırakma süreci hakkında bilgi edinmek için Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) ile iletişime geçebilirsiniz. 115 numaralı YEDAM Danışma Hattımızda alanda uzman psikologlarımız; size, ailenize ve çevrenize sigarayı bırakma konusunda destek sağlamakta, bağımlılık hakkında merak ettiğiniz soruları cevaplandırmaktadır. YEDAM, 15 yaş ve üzeri tütün ürünlerini bırakmak isteyen kişiler için danışmanlık desteği sağlamaktadır.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading