Malatya ve Elazığ'da kaç hasarlı bina var? Bakan Kurum 5,9'luk depremin bilançosunu açıkladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya'da meydana gelen 5,9'luk depremin bilançosunu açıkladı. Bakan Kurum, '''Şu ana kadar bin 211 ihbar değerlendirilmiştir. Elazığ'da 20 ağır hasarlı, 517 az hasarlı, Malatya'da 18 az hasarlı bina tespit edilmiştir.' dedi. Bakan Kurum, 'Hasar tespit çalışmalarımızı bir an önce tamamlayarak gereken tüm adımları atacağız.'' ifadelerini kullandı.

Gündem

17.10.2024, 11:19

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden bir yıldan fazla bir süre geçmesine rağmen Türkiye beşik gibi sallanıyor.

AFAD verilerine göre; Malatya'nın Kale ilçesinde, dün saat 10.46'da 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yürekleri ağza getiren deprem, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Batman ve Tunceli'de hissedildi. Vatandaşlar korkuyla dışarıya çıktılar. Depremin 10,07 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi. 

Yarın 8 Ekim okullar tatil mi? Salı hangi illerde okullar tatil? Yarın 8 Ekim okullar tatil mi? Salı hangi illerde okullar... Haberi Görüntüle

MALATYA VE ELAZIĞDA EĞİTİME ARA

Depremin ardından Malatya, Elazığ, Şanlıurfa, Adıyaman ve Batman'da eğitime ara verildi.

AFAD'dan yapılan açıklamada ''Malatya'nın Kale ilçesinde saat 10.46'da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, can ve mal kaybı bulunmamaktadır'' ifadelerine yer verildi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, depremin ardından yaptığı açıklamada "Şu ana kadar bizlere uluşan herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır. Saha taramalarımız devam ediyor. Herkese geçmiş olsun." dedi.

İnsanlar şaşırmış! Bir lokması için saatlerce sırada beklediler: Nedir bu Dubai çikolatası? İnsanlar şaşırmış! Bir lokması için saatlerce sırada beklediler: Nedir bu... Haberi Görüntüle

5,9'LUK DEPREMİN BİLANÇOSU

Türkiye'nin doğusundaki deprem herkesi korkuturken Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 5,9'luk sarsıntının bilançosu hakkında bilgi verdi.

Bakan Kurum, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

''Malatya’nın Kale ilçesinde meydana gelen ve çevre illerimizden de hissedilen 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası Yapı İşleri Genel Müdürlüğümüze bağlı hasar tespit ekiplerimizin çalışmaları sürüyor.  Şu ana kadar bin 211 ihbar değerlendirilmiş;  Elazığ’da 20 ağır hasarlı, 517 az hasarlı Malatya’da 18 az hasarlı bina tespit edilmiştir.''

Gıda skandalına Köfteci Yusuf'tan sonra yenisi eklendi! İşte bakanlığın tek tek yayınladığı firmalar ve ürünleri... Gıda skandalına Köfteci Yusuf'tan sonra yenisi eklendi! İşte bakanlığın tek... Haberi Görüntüle

''GEREKEN TÜM ADIMLARI ATACAĞIZ''

Vatandaşların müsterih olması gerektiğini belirten Bakan Kurum, ''Vatandaşlarımız müsterih olsun. Hasar tespit çalışmalarımızı bir an önce tamamlayarak gereken tüm adımları atacağız.'' dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da sosyal medya hesabından Malatya depremine ilişkin açıklama yapıp son durum hakkında bilgi verdi.

Bakan Yerlikaya paylaşımında şunları kaydetti;

''Malatya’da dün meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası depremin etkilediği illerimizde çalışmalarımız devam ediyor.

Yerleşim yerlerinde köy köy, mahalle mahalle başlatılan hasar tespit çalışmaları devam etmekte.

Çalışmalara; AFAD’dan 210 personel ve 55 araçla birlikte tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla, STK’larımızdan toplam 1.216 personel ve 363 araç katıldı.

Depremden sonra en büyüğü 3.3 olan 194 artçı meydana geldi.

Sağlık Bakanlığımızdan alınan bilgiye göre depremden; Malatya’da 55, Elazığ’da 111, Şanlıurfa’da 37, Diyarbakır’da 19, Adıyaman’da 18, Erzincan’da 6 ve Kahramanmaraş’ta 3 olmak üzere toplam 249 vatandaşımız etkilenmiştir. Elazığ’da 9, Malatya’da 2, toplam 11 vatandaşımızın tedavisi devam ediyor.

Şu ana kadar 112 Acil Çağrı Merkezimize 1.475 ihbar geldi. Bu ihbarların 1.223’ü bilgi, 252’si de yardım amaçlıdır.

Kızılay tarafından Malatya ve Elazığ’da 12 bin kişilik yemek hizmeti verilmektedir.

Depremden etkilenen vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun.''

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading