Manisa'da orman yangını: Çok sayıda ekip havadan ve karadan müdahale ediyor

Manisa'da orman yangını: Çok sayıda ekip havadan ve karadan müdahale ediyor

Manisa'nın Soma ilçesinde çıkan yangına müdahale etmek üzere bölgede 1 uçak, 2 helikopter, 10 arazöz, 5 su ikmal aracı ve 2 dozer ile müdahale sürüyor. Bir mahalle tedbir amacıyla boşlatıldı. 

Gündem

15.07.2024, 19:28

Manisa'nın Soma ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan ekiplerin müdahalesi devam ederken yangınların tehdit ettiği kırsal Tekeli Işıklar Mahallesi tedbir amaçlı tahliye edildi.

Soma ilçesindeki Deniş Mahallesi'ndeki ormanlık alanda çıkan yangının haber verilmesi üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne ait 1 uçak, 2 helikopter, 10 arazöz, 5 su ikmal aracı ve 2 dozer sevk edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Balkan turu: Tiran'da cami açacak Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Balkan turu: Tiran'da cami açacak Haberi Görüntüle

BİR MAHALLE BOŞALTILDI

Yangının yaklaştığı Tekeli Işıklar Mahallesi tedbir amaçlı tahliye edildi.

Bölgede inceleme yapan Soma Kaymakamı Fatih Akkaya gazetecilere yaptığı açıklamada öğlen saatlerinde çıkan yangının kontrol altına alınmak üzereyken çok şiddetli rüzgar nedeniyle tekrar yayıldığını söyledi.

İstanbul'da yarın (6 Ekim) otobüsler bedava mı? İETT, metrobüs, metro (toplu taşıma) yarın ücretsiz mi? İstanbul'da yarın (6 Ekim) otobüsler bedava mı? İETT, metrobüs, metro... Haberi Görüntüle

EKİPLER YANGININ KÖYE SIÇRAMAMASI İÇİN MÜDAHALE EDİYOR

Tekeli Işıklar Mahallesi'nde vatandaşların ve hayvanların bölgeden uzaklaştırıldığını anlatan Akkaya, şu bilgileri verdi:

"Hayati bir tehlike öngörmüyoruz şu an itibarıyla. Köyde de tutuşan bir dam ve evimiz yok. Bütün ekipler köye sıçramaması için müdahale ediyor. İnşallah da başarılı olacaklar ama rüzgar her yönden şiddetli esiyor. Köyümüze zarar gelmeden yangını önlemek istiyoruz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading