Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı adayı mı oldu? Yavaş-İmamoğlu arasında adaylık gerilimi!

Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı adayı mı oldu? Yavaş-İmamoğlu arasında adaylık gerilimi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş arasındaki gerilim her geçen gün daha da görünür hale geliyor. Ekrem İmamoğlu'nun CHP tarafından cumhurbaşkanı adayı ilan edileceği kulislerde konuşulurken Mansur Yavaş'tan adaylık açıklaması geldi. Yavaş, cumhurbaşkanlığına aday olacağını belirterek partisine mesaj gönderdi. Yavaş-İmamoğlu arasında adaylık gerilimi sürerken gelen son açıklama kafaları karıştırdı. Peki Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı adayı mı oldu? 

Gündem

30.09.2024, 09:15

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş katıldığı bir programda adaylık konusundaki görüşünü açıkladı. Bu sene 27.si düzenlenen Uluslararası Beypazarı Festivali'ne konuşan Mansur Yavaş Cumhurbaşkanlığına aday olabileceğini duyurdu. Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterildiğini belirterek, "Nasip 2019 yılındaymış ve 5 yıl içerisinde bütün Türkiye belediyeciliğin nasıl yapıldığını gördü ve 'Mansur Yavaş belediyeciliği' olarak belediyecilik literatürüne girdi." dedi. 

Beklenen sondan kaçamayacaklar! MSB'den güzel haber: 22 terörist öldürüldü! Beklenen sondan kaçamayacaklar! MSB'den güzel haber: 22 terörist öldürüldü! Haberi Görüntüle

MANSUR YAVAŞ CUMHURBAŞKANI ADAYI MI?

Ekrem İmamoğlu'nun CHP'nin adayı olarak duyurulmasının an meselesi olduğu kulislerde konuşulurken CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş "Ben de burdayım" dedi. Yavaş adaylık konusunda yaptığı açıklamada "Ama partim aday gösterirse her yerde söylüyorum, elbette cumhurbaşkanlığına da aday olacağız ve mutlaka kazanacağız. Şu andaki gündemimiz bütün belediye başkanlarıyla birlikte çalışmak." dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkevi'nde soruları cevapladı: 'Dünya sessiz kaldıkça ve Batılı ülkeler İsrail'e silah verdikçe katliamlar devam edecek' Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkevi'nde soruları cevapladı: 'Dünya sessiz kaldıkça ve Batılı... Haberi Görüntüle

KÜRSÜDEN SİTEM ETMİŞTİ?

Kurultay'da kendisine söz verilmediği için sitem eden Mansur Yavaş yaptığı açıklamada, "Ben de Ekrem Başkan gibi Türkiye'nin sorunlarına değinmek isterdim ama bir saat önce telefon açılıp 'Siz de konuşun' dendi. 14 belediye başkanından ikisini konuşturunca aylardır yakılan fitne ateşine odun atmış oluyoruz." demişti. Bu açıklamanın ardından Ekrem İmamoğlu'ndan da Mansur Yavaş'a üstü kapalu sert bir mesaj gelmişti.

Diyarbakır'da peri masalı: 9 metrekarelik dükkandan, ikinci fabrikasını kuruyor! 10 ülkeye ihracat yapıyor Diyarbakır'da peri masalı: 9 metrekarelik dükkandan, ikinci fabrikasını kuruyor! 10... Haberi Görüntüle

EKREM İMAMOĞLU'NDAN CEVAP

Ekrem İmamoğlu açıklamasında "Zaman aynı çatı altında siyaset yapan insanların sen benim ayağıma bastın, sen benim koluma dokundun ya da yüzüme sert baktın deme zamanı değildir. Bununla uğraşan kim varsa benim yol arkadaşım değildir" ifadelerini kullandı. Yavaş'a "ihanet" göndermesinde bulunan İmamoğlu,"Ama parti içindeki mevzuları konuşup konuşturan, geceyi gündüzü meşgul eden, meseleymiş gibi bu mesele üstünde tepinen kim var ise, hem bu millete ihanet eder, hem de başkomutan Gazi Mareşal, Mustafa Kemal Atatürk'e ihanet eder. Bu kadar net." demişti. 

Başkan Ali Tombaş resmen duyurdu: 8. Sultanbeyli Kitap Fuarı başladı Başkan Ali Tombaş resmen duyurdu: 8. Sultanbeyli Kitap Fuarı başladı Haberi Görüntüle

MANSUR YAVAŞ'IN EN YAKINI DA TOPA GİRDİ

Mansur Yavaş'ın en yakınındaki isim ve Yavaş'ın 2023 seçimlerine kadar özel kalemliğini yapan Yüksel Arslan İmamoğlu'nu sert sözlerle eleştirmişti. Arslan sosyal medyadan yaptığı paylaşımında  "Terör örgütleriyle, etnik bölücülerle, vatan hainleriyle aynı kareye girenlerin, Atatürk'ün aziz hatırasına ve mücadelesine ihanet ettiği gün gibi ortada." demişti. Yüksel Arslan, İmamoğlu hakkında "Siyasi kalpazan, proje çocuk" gibi tanımlamalar kullanmıştı. 

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading