Marmara ve Akdeniz beşik gibi sallanıyor! Naci Görür uyardı: Kumburgaz fayına dikkat!

Marmara ve Akdeniz beşik gibi sallanıyor! Naci Görür uyardı: Kumburgaz fayına dikkat!

Marmara Bölgesi ve Akdeniz'de hafta sonu art arda depremler gerçekleşti. İki bölgede meydana gelen depremleri değerlendiren Jeolog ve Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Tekirdağ fayında meydana gelen bu boyuttaki depremlerin normal olduğunu belirterek, asıl önemli olan Kumburgaz fay hattı dedi. Görür, yaklaşacak olan depremler hakkında açıklamada bulundu.

 

Son zamanlarda Marmara ve Akdeniz bölgesinde peş peşe yaşanan depremler sonrasında Jeolog ve Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görü bir takım açıklamalarda bulundu. Deprem riskinin olduğu bölgeler hakkında açıklama yapan Görür, konuşmasında şu sözlere yer verdi: "Son deprem Marmara Ereğlisi açıklarında oldu. Bu yörenin doğusunda Kumburgaz Fayında deprem bekliyoruz. Tekirdağ Fayı kırılmış anca bu yörede depremler daha çok gaz çıkışları nedeniyle çökellerde oluşan deformasyonlar sonucu oluşuyor. Bu boyutta depremler normal." dedi.

İKİ BÖLGEDE PEŞ PEŞE DEPREMLER 

Hafta sonu Akdeniz ve Marmara bölgelerinde peş peşe depremler meydana geldi. 21 Aralık Cumartesi akşamı saat 20.31'de Avcılar'da 3 büyüklüğünde, 22 Aralık Pazar günü saat 15.08'de ise Marmara Ereğlisi açıklarında 3,5 büyüklüğünde deprem ortaya çıktı. 22 Aralık'ta Akdeniz'de 4,1 ve 4,7 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Saat 14.53'te 4,1 büyüklüğünde ve saat 22.09'da 4,7 büyüklüğündeki depremler Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında meydana geldi. Yaşana bu bölgelerde ard arda salantılar sonrası Jeolog ve Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Bölgesi ve Akdeniz'de yaşanan depremlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

"KUMBURGAZ FAYINDA DEPREM BEKLİYORUZ"

Marmara Denizi'nde olan 4 büyüklüğünden küçük depremleri değerlendrime aşamasına alamadıklarını söyleyen Görür, "Son deprem Marmara Ereğlisi açıklarında oldu. Bu yörenin doğusunda Kumburgaz Fayında deprem bekliyoruz.  Tekirdağ Fayı kırılmış anca bu yörede depremler daha çok gaz çıkışları nedeniyle çökellerde oluşan deformasyonlar sonucu oluşuyor. Kilitli faylarda bile bu boyutta depremler normal. Fay nihayetinde stes biriktiriyor ve zaman zaman küçük depremler de oluşturuyor."dedi.

SÜREKLİ OLUŞAN SALLANTILAR 

Naci Görür, Girit adası açıklarında meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin Plini-Strabo zonu üzerinde olduğunu belirtti. Bu bölgede sık sık depremlerin gerçekleştiğini söyleyen Görür, "Bu zon Helen-Kıbrıs yaynın bir parçası." dedi.

Avatar
Tolga Çolak