Yandex Metrica

Mavi Vatan'a 'masal' diyen UBER Namık, BRICS söylentisiyle çılgına döndü: Cevap için ABD'yi beklemedi

Mavi Vatan'a 'masal' diyen UBER Namık, BRICS söylentisiyle çılgına döndü: Cevap için ABD'yi beklemedi

Amerikan UBER şirketinin deneyimli personeli Namık Tan, Türkiye'nin BRICS üyeliği için başvuruda bulunmasıyla çılgına döndü. Tan, Ankara'ya cevap için Washington'u beklemeksizin klavye başına geçti. 

Gündem

04.09.2024, 13:03

Türkiye'nin küresel dengeleri sarsacak BRICS hamlesi, Mavi Vatan'a 'masal' diyen CHP'li Namık Tan'ın uykusunu kaçırdı. 

Amerikan UBER şirketi için Ankara'da lobi çalışması yaparken yüzbinlerce dolarlık ödeneği cebe indiren Tan, dış politikada Atlantik bağımlılığının ötesinde herhangi bir seçeneği duymak bile istemiyor. 

ABD basını Türkiye'nin BRICS'e üyelik başvurusu yaptığını iddia etmişti. Hemen ardından Rusya, Kazan'da düzenlenecek BRICS zirvesine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağını açıkladı. 

Gelişmelerden duyduğu rahatsızlığı sabahın erken saatlerinde sosyal medya hesabında duyuran CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan, muhtemel BRICS üyeliğini 'diplomatik çılgınlık' olarak niteledi. 

Amerika ikamet ettiği dönem FETÖ sorumlularıyla sık sık bir araya gelen Namık Tan, Atlantik doktrininin sıkı bir takipçisi

Mavi Vatan'a bu kez 'masal' değil, 'slogan' diyen Tan, ABD'nin Türkiye'ye karşı hamlelerinin hep Ankara'nın hataları sonucu gerçekleştiğini savundu. Türkiye'nin eski Washington Büyükelçisi Tan, Batılı ülkeleri eleştiren tek kelime kullanmadı. 

12 yıl sonra bir ilk! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'den önemli mesajlar 12 yıl sonra bir ilk! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mısır Cumhurbaşkanı... Haberi Görüntüle

'DİPLOMATİK ÇILGINLIK, BİR İNTİHAR GİRİŞİMİ'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in dış politika başdanışmanı 'UBER Namık', özetle şunları yazdı:

"Türkiye sözde BRICS'e başvuru yapmış. Söylentisinin yayılması, gerçekten olmasından daha kötü. 

Nasıl ki, S-400 almanın sonucu F-35 programından atılmak, 'Mavi Vatan' diye bir sloganla yola çıkmanın sonucu da ABD’nin NATO içinde Türkiye-Yunanistan dengesinden vazgeçmesi ve Yunanistan-İsrail-Mısır-GKRY’nin hatta belki Fransa’nın da tek bir diplomatik cephede karşımıza dizilmesi olmuştu, BRICS’e üyelik başvurusu yapmanın dış politika ve ulusal güvenlik politikalarımız bakımından nasıl bir parça tesirli saatli bomba etkisi yapacağını varın siz düşünün.   

Eğer doğruysa, Ankara’nın BRICS’e üyelik başvurusu yapması bir diplomatik çılgınlık, bir diplomatik intihar girişimidir. 

Milli Eğitim Bakanı Tekin’in Fransız okullarıyla uğraşmasını veya propaganda ve dezenformasyon müdürü Altun’un Haniye başsağlığı mesajı kaldırıldı diye onbinlerce yurttaşımızın geçim kapısı Instagram’ı kapattırmasını çağrıştırır."

Musa Kara kimdir? Kilis Valiliği Özel Kalem Müdürü belli oldu! Musa Kara kimdir? Kilis Valiliği Özel Kalem Müdürü belli oldu! Haberi Görüntüle

'ŞARK USÛLÜ KURNAZLIĞI KİMSE YUTMAZ'

"Doğu Akdeniz’e İsrail’i korumak üzere gelmiş ABD deniz görev gücüyle ortak tatbikat yapıp, neredeyse eşzamanlı olarak AKP destekli Hamas liderlerinden Halit Meşal’i İstanbul’a getirip İsrail’e intihar saldırılarını artırma çağrıları yaptırmak, AB gayrıresmi toplantısına beş yıl sonra ilk kez çağrılıp dönüşte BRICS üyeliğini gündemleştirmek gibi şark usulü kurnazlıkları kimse yutmaz.

Böyle işlere, oyunlar oynamaya kalkışılırsa olan zaten elde pek kalmayan devletlerarası itibara olur. Merkez Bankası’ndaki döviz açığı bile belki belirli bir süre SWAP’larla, palyatif önlemlerle makyajlanıp, taşıma suyla değirmen döndürülebilir. Ancak, tüketilen diplomatik itibar ve güven kredisinin yerine geri konması çok daha güçtür.

Türkiye’nin organik kimliği ve tarihsel yönelimi bellidir. Tekerleği yeniden keşfe kalkışmanın ve bu beyhude çabayı 'diplomatik etkinlik' diye pazarlamanın da gereği yoktur."

Namık Tan, TBMM'deki konuşmasında Türkiye'nin Mavi Vatan'ını 'masal' olarak nitelendirmişti. 

Habere Tepki Ver

0

2

0

0

3

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading