Mayasız ayini nedir? Münevver Karabulut ayin kurbanı mı?

Mayasız ayini nedir? Münevver Karabulut ayin kurbanı mı?

Mayasız ayini, Münevver Karabulut cinayeti sonrasında uzunca bir süre gündemde kalmıştı. Cem Garipoğlu’nun mezarının açılması sonrasında yeniden gündem olan Mayasız ayini ne demektir? Peki, Münevver Karabulut gerçekten de ayin kurbanı mı?

Gündem

03.10.2024, 12:37

Münevver Karabulut, İstanbul’da 3 Mart 2009 tarihinde henüz 17 yaşında iken Cem Garipoğlu tarafından öldürülmüş ve sır dolu ölüm sonrasında ayin iddialarına kurban gittiği iddia edilmişti. Dr. Rezan Epözdemir’in açıklamaları sonrasında Mayasız ayini en çok merak edilenler arasında yer almıştı.

Hami Mandıralı kimdir? Hami Mandıralı'nın Milli Takım'daki görevi ne? Hami Mandıralı kimdir? Hami Mandıralı'nın Milli Takım'daki görevi ne? Haberi Görüntüle

MAYASIZ AYİNİ NEDİR?

Yahudiler, Mısır’da kölelikten kurtuldukları günü anmak adına Mayasız ayin adı verilen bayramı kutladılar. Bu bayram boyunca Yahudiler maya içermeyen ekmek tüketirken Seder yemeği isimli özel bir yemek düzenlediler. Seder yemeğinde, Yahudilerin Mısır’dan çıkışının hikayesi okunurken sembolik olarak da yiyecekler paylaştılar. Mayasız ayinin ilk ve son günleri tatil ilan edilirken Yahudiler bu günlerde dua ettiler, şarkılar söylediler ve aileleriyle beraber oldular.

Mayasız ayin, Yahudilikte önemli bir bayramdır. Bu bayramın kökeni, Mısır Firavunu’nun Yahudileri serbest bırakmaması üzerine Tanrı’nın Mısır’a gönderdiği on beladan biri olan ilk doğanların ölümüne kladar dayanmaktadır. Yahudilerin evlerinin kapılarına kan sürerek Tanrı’nın kendilerini korumasını sağladığına inanılmaktadır. Yahudilerin Mısır’dan aceleyle ayrılması sebebiyle ekmeklerinin mayalanmadığı ve bu nedenle de mayasız ekmek yedikleri söylenmektedir.

Münevver Karabulut

Mayasız ayinin bazı iddialara göre kan içme ya da kurban töreni gibi karanlık bir yönü olduğu da söylenmektedir. Ancak bu iddialar hususunda bir kanıt bulunamazken Mayasız ayinin aslında özgürlük ve şükran duygularını ifade ettiği belirtilir.

Şehit kokusu satan işletmenin videosu infial yaratmıştı! Bakanlık devreye girdi Şehit kokusu satan işletmenin videosu infial yaratmıştı! Bakanlık devreye girdi Haberi Görüntüle

MÜNEVVER KARABULUT AYİN KURBANI MI?

Avukat Dr. Rezan Epözdemir, Garipoğlu ailesinin Yahudi kökenli olduğunu ve işlenen cinayetin Mayasız ayinle bağlantılı olabileceğini öne sürmüştü. Mayasız ayin, Yahudilerin Mısır’dan kurtuluşlarını kutladıkları bir bayram olmakla birlikte bazı iddialara göre de bu bayramda 18 yaşına gelmiş bir erkek, bakire bir kızı öldürerek rüştünü ispat etmektedir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading