Yandex Metrica

MEB'den 'Torpil' iddialarına yalanlama: Gerçeği yansıtmıyor

MEB'den 'Torpil' iddialarına yalanlama: Gerçeği yansıtmıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bir televizyon kanalında yayımlanan Bakan Yusuf Tekin hakkında çıkan 'Torpil' iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.  

Gündem

27.06.2024, 17:56

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada, bir televizyon kanalında "Milli Eğitim Bakanı, il milli eğitim müdürüne yetenek sınavına girecek bir öğrencinin belgesini gönderdi, 'Yardımcı olabilir misin' diye sordu" ve "Telefon yazışmasında il müdüründen öğrenci için torpil istedi" iddialarının yer aldığı habere yalanlama geldi.

Haberin tamamen asılsız olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Söz konusu haberde iddia edildiği gibi Sayın Bakan'ımızın böyle bir yazışması kesinlikle olmamıştır. İlgili yayın kuruluşuna bu durum iletilmiş, hukuki süreçlerin yürütüleceği bilgileri paylaşılmış ve bunun üzerine bahsi geçen haberin yayından kaldırıldığı bilgisi Bakanlığımızla paylaşılmıştır. Basın meslek ilkelerine aykırı bu haber dolayısıyla adı geçen medya kuruluşunu ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanı'na yönelik bu iftiradan dolayı Türk milletinden özür dilemeye davet ediyoruz. Ancak bu yalan haberin sosyal medya başta olmak üzere farklı mecralardaki yayılımı devam etmiştir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading