Meclis yoğun gündem ile start veriyor: En önemli başlık ekonomi olacak

Meclis yoğun gündem ile start veriyor: En önemli başlık ekonomi olacak

Meclis'te yeni dönem yoğun gündem ile başlıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk haftasında Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sunum yapacak. Sonrasında ise 2025 yılı bütçe teklifi Meclis'e sunulacak.

Gündem

29.09.2024, 13:44

TBMM'i yeni dönemin ilk mesaisine 1 Ekim'de başlıyor. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'ın yeni dönem konuşması ile start verilecek olan Meclis'te ana gündem ekonomi olacak. 

1 Ekim Salı günü ise Meclis'in açılış oturumu gerçekleştirilecek. Meclis Genel Kurulu'ndaki açılış oturumunda tüm milletvekilleri hazır bulunacak.

Esra Erol Yazgül kimdir? Yazgül'ün son hali nasıl? Esra Erol Yazgül kimdir? Yazgül'ün son hali nasıl? Haberi Görüntüle

TCMB BAŞKANI SUNUM YAPACAK

Yeni dönemin ilk gündeminde ekonomi yer alacak. Öyle ki Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, 3 Ekim'de Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, milletvekillerine sunum yapacak. Sunumda son ekonomik gelişmeler değerlendirilecek.

Merkez Bankası Başkanı Karahan'ın, küresel gelişmeler, Türkiye ekonomisi, enflasyon ve para politikası çerçevesinde kapsamlı bir sunum gerçekleştirmesi bekleniyor.

Eski futbolcu Serhat Akın sosyal medya hesabından duyurdu: 'Ayağıma sıktılar' Eski futbolcu Serhat Akın sosyal medya hesabından duyurdu: 'Ayağıma sıktılar' Haberi Görüntüle

İKİNCİ EKONOMİ BAŞLIĞI BÜTÇE OLACAK

Meclis'in ikinci ekonomi başlığında 2025 yılı bütçesi olacak. Bütçenin de ekim ayında Meclis'e sevk edilmesi bekleniyor. 2025 yılı bütçe kesin hesap kanunu için görüşmeler ilk olarak Plan ve Bütçe Komisyonu'nda başlayacak.

Kasım ayı itibariyle de Genel Kurul'da yapılacak görüşmeler, yıl sonuna kadar tamamlanacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading