Yandex Metrica

Meğer Komodo ejderi değilmiş! DMM, Ege sahilinde görülen canlının ne olduğunu açıkladı

Meğer Komodo ejderi değilmiş! DMM, Ege sahilinde görülen canlının ne olduğunu açıkladı

DMM, Ege sahilinde görülen canlının yeşil Komodo ejderi olmadığını bildirdi. Merkezin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan ve dünyanın en zehirli kertenkelesi olarak tanıtılan canlının yeşil Komodo ejderi değil otçul bir kertenkele türü olan Yeşil iguana olduğunun belirlendiği belirtildi.

Gündem

21.08.2024, 07:47

Sosyal medya kullanıcıları gün boyunca "Ege sahilindeki yeşil Komodo ejderi"yle uğraştı. Dünyanun en zehirli kertenkele türü olan yeşil Komodo ejderinin görüldüğüne yönelik paylaşımlar rekor kırdı. Vatandaşlar "acaba bundan daha başka nerelerde var" diye merak ederken Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi gerçeği açıkladı.

DMM'den yapılan açıklamada söz konusu canlının otçul bir kertenkele türü olan Yeşil iguana olduğu bildirildi.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Polis memurunun görüntüleri sosyal medyada infial yaratmıştı! Emniyetten flaş açıklama Polis memurunun görüntüleri sosyal medyada infial yaratmıştı! Emniyetten flaş açıklama Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'DE NE İŞİ VAR?

"İddiaya konu görüntüler incelendiğinde, sudan çıkan canlının Komodo ejderi değil, otçul bir kertenkele türü olan Yeşil iguana (Iguana iguana), olduğu belirlenmiştir. Amerikan Iguanası olarak da bilinen bu türün doğal yaşam alanları, tropikal yağmur ormanlarının bulunduğu Orta ve Güney Amerika'da bulunmaktadır. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading