Yandex Metrica

Mekke'de aşırı sıcak alarmı: 577 hacı adayı hayatını kaybetti!

Mekke'de aşırı sıcak alarmı: 577 hacı adayı hayatını kaybetti!

52 dereceyi gören Suudi Arabistan'da kırmızı alarm verildi. Hac ibadeti için giden hacı adayları arasında en az 577 kişinin öldüğü ve 2.000'den fazla kişinin tedavi altında olduğu belirtildi.

Gündem

19.06.2024, 15:45

Müslümanların bu yıl kutsal topraklara yaptığı hac ziyaretinde sıcaklıkların 50 derecenin üzerine çıkmasının ardından en az 577 kişinin öldüğü ve 2.000'den fazla kişinin hastanelerde tedavi altına aldığı belirtildi.

Arap diplomatların Salı günü Fransız haber ajansı Agence France-Presse'ye (AFP) yaptığı açıklamada, ölenlerin en az 323'ünün Mısırlı ve 60'ının Ürdünlü olduğu ve çoğunun sıcağa bağlı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı.

Suudi devlet televizyonu, Pazartesi günü Mekke'deki Mescid-i Haram'ın gölgesinde sıcaklıkların 51,8 dereceye kadar yükseldiğini bildirdi.

Bakan Uraloğlu duyurdu: E-mühür kullanımı başlıyor! Bakan Uraloğlu duyurdu: E-mühür kullanımı başlıyor! Haberi Görüntüle

23 TÜRK HACI ADAYI HAYATINI KAYBETTİ

Türkiye'den de 2024 yılı hac organizasyonunda hayatını kaybeden Türk vatandaşı sayısı 23'e yükseldi.

Hac ibadetinin bir parçası olarak Suudi Arabistan'daki rahmet tepesi olarak bilinen kutsal Arafat Dağı'nda bir araya gelen hacı adayları su püskürtme direkleri gibi yöntemlerle serinliyor.

Suudi Arabistan Meteoroloji Merkezi'ne göre, Mina'da ve Ulu Cami'de, Arafat Dağı'nda yüksek sıcaklıklarla mücadele etmek için dağa giden yollarda ve çevresinde bulunan soğutma istasyonları hacı adaylarının serinlemesine yardımcı oldu. Hacı adaylarına şemsiye kullanma ve bol bol su içme çağrısında bulunuldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading