Yandex Metrica

Mekke'de sıcaklar 50 dereceyi geçti! Binden fazla hacı adayı hayatını kaybetti

Mekke'de sıcaklar 50 dereceyi geçti! Binden fazla hacı adayı hayatını kaybetti

Kutsal topraklarda hac vazifesini yerine getirmek isteyenler aşırı sıcak karşısında yorgun ve bitap düşerken can kaybı sayısı bini geçti.

Gündem

20.06.2024, 17:25

Dünyanın dört bir yanından hacı olmak için kutsal topraklara gelen Müslümanlar, haccın bütün gereklerini yerine getirmenin mutluluğunu yaşarken diğer yandan da sıcak havalarla mücadele ediyor.

Hac sırasında hava sıcaklıklarının 52 dereceye ulaşması sonucu can kayıpları artarken Mısırlı diplomatik kaynaklar konuya ilişkin son bilgileri verdi.

Yapılan açıklamada 658 Mısır vatandaşının hayatını kaybettiği, bunlardan 630'unun hac için kayıt yaptırmadığı belirtildi.

Açıklamanın devamında hacı adaylarının ölüm nedeninin çoğunlukla sıcaklığa bağlı oluşan yüksek tansiyon gibi rahatsızlıklar olduğu belirtildi.

Kanserde endişe verici tablo: Vaka artış hızı engellenemiyor Kanserde endişe verici tablo: Vaka artış hızı engellenemiyor Haberi Görüntüle

TOPLAM CAN KAYBI: 1081

Resmi kaynaklara göre, yaklaşık 150 bin Pakistanlıdan 58’i, yaklaşık 240 bin Endonezyalıdan ise 183’ü hayatını kaybetti. Malezya, Hindistan, Ürdün, İran, Senegal, Tunus, Sudan ve Irak'tan da can kayıpları bildirildi. Son verilerle birlikte hac vazifesi esnasında 11 ülkeden toplam bin 81 kişi hayatını kaybetti. Kaybolan çok sayıda kişi ise aileleri ve yakınları tarafından aranıyor.

Salda Gölü’nde sürüklenen kızın hayatını kurtarmıştı! O anları ağlaya ağlaya anlattı Salda Gölü’nde sürüklenen kızın hayatını kurtarmıştı! O anları ağlaya ağlaya... Haberi Görüntüle

KAÇAK HACI ADAYLARI KLİMALI ALANLARA ERİŞEMİYOR

Öte yandan her yıl on binlerce Müslüman, resmi olarak kayıt yaptırmadan hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara gidiyor. Ancak kayıt yaptırmayan hacı adayları klimalı alanlara erişemiyor. Hacı adayları klimalı alanlara erişemedikleri için yoğun bir şekilde sıcaklığa maruz kalıyor.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl hac ibadeti sırasında 300'den fazla kişi hayatını kaybetmişti.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading