Merdan Yanardağ yine olay çıkardı: AKP'li faşist, defol! Burada devrimciler var!

Merdan Yanardağ yine olay çıkardı: AKP'li faşist, defol! Burada devrimciler var!

İHA/SİHA'lara karşı duyduğu nefretle tanınan ve terör örgütü propagandası yapmak suçundan mahkûm olarak bir süre hapis yatan Merdan Yanardağ, panel için davet edildiği Antalya'da olay çıkardı. 

Gündem

13.10.2024, 22:47

PKK'lı teröristlere darbe üstüne darbe vurmuş İHA/SİHA'lara yönelik saldırgan tutumuyla ünlenen TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Antalya'da katıldığı bir panelde olay çıkardı. 

Yanardağ, CHP'li Muratpaşa Belediyesi'nce Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Göç Forumu'nda izleyicilerden birini salonda linç ettirmeye kalkıştı. 

PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması çağrısını TELE1 canlı yayınında yaptıktan sonra hakkında 'terör propagandası yapmak' suçundan soruşturma açılan ve bu suçtan mahkûm olarak bir süre hapis yatan Yanardağ, örgüt destekçisi olduğu gerçeğinin yüzüne karşı söylenmesinden rahatsız oldu. 

İltica ve Göç Araştırmaları Merkezi Başkanı Metin Çorabatır ile Türkiye Mülteci Konseyi Başkanı Dr. Zakira Hekmat'ın konuşmacı olarak katıldığı panelin soru-cevap kısmında Yanardağ, salondaki bir izleyicinin "PKK destekçisi birinin bu panelde ne işi var?" şeklindeki sorusu üzerine küplere bindi. 

6 Ekim bugün metrobüs neden ücretsiz? İETT otobüs, metro niye bedava? 6 Ekim bugün metrobüs neden ücretsiz? İETT otobüs, metro niye... Haberi Görüntüle

TERBİYESİZ AKP'Lİ FAŞİST, DEFOL!

Hakkındaki mahkûmiyet kararını da, TV canlı yayınındaki sözlerini de, örgüt destekliği suçundan hapis yattığı gerçeğini de inkâr eden Yanardağ, kendisine itiraz eden seyirciye hakaretler yağdırdı:

"Yalan söylüyorsun. Terbiyesiz, defol! AKP'lilerin kumpasıydı o. Yalan söylüyorsun. Provokatör. Burada cumhuriyetçiler var, burada Atatürkçüler var, burada devrimciler var. AKP'nin, iktidarın uşakları yok. Hadi kumpasçı! İşte bu bir faşist..."

Örgüt destekçiliğinin hatırlatılmasıyla sözkonusu izleyiciyi salondakilere linç ettirmeye çalışan Merdan Yanardağ salonun bir kısmından alkışlarla destek gördü.

Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde onlarca kişi, Yanardağ hakkındaki PKK soruşturmasını hatırlatan izleyiciye 'provokatör' diye bağırdı. 

MSB görüntüleri paylaştı: 13 terörist havaya uçuruldu MSB görüntüleri paylaştı: 13 terörist havaya uçuruldu Haberi Görüntüle

ÖCALAN İÇİN ÖZGÜRLÜK İSTEMİŞTİ 

Bir dönem PKK'nın yayın organı Özgür Gündem gazetesinde genel yayın yönetmenliği yapan Merdan Yanardağ, teröristleri etkisiz hale getiren SİHA'lara nefret kusmasıyla tanınıyor.

Merdan Yanardağ bir dönem PKK'nın Özgür Gündem gazetesinde genel yayın yönetmeniydi.

Bulduğu her fırsatta millî teknolojiyi hedef alan ve terör örgütlerinin geriletilmesin duyduğu rahatsızlığı dile getiren Yanardağ, yönettiği TELE1 televizyonunda Evren Özalkuş'un sunduğu '4 Soru 4 Yanıt' adlı programda bebek katili Abdullah Öcalan için 'özgürlük' istemişti. 

Öcalan'ın İmralı'de tecrit altında olduğunu savunan Yanardağ, "70 yaşını geçmiş ve Türkiye'de en uzun süre hapis yatan siyasi mahkûm" olarak tanımladığı PKK elebaşı hakkında şunları söylemişti:

"Abdullah Öcalan, Türkiye’de en uzun süre yatan siyasi mahkûm. Öcalan'a uygulanan tecritin hukukta hiçbir yeri yoktur. İnfaz yasaları geçerli olsa serbest bırakılması gerekiyor. 

Ailesi ve avukatı ile bile görüşemiyor. Böyle bir düzen olur mu? Abdullah Öcalan çok kitap okuyan, siyaseti doğru okuyan, doğru çözümleyen son derece zeki bir kişidir."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading