Merkez Bankası Ekim ayı faiz kararı ne zaman? MB faiz indirecek mi?

Merkez Bankası Ekim ayı faiz kararı ne zaman? MB faiz indirecek mi?

Ekonomide gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın vereceği faiz kararında olacak. Konut kredisi, ihtiyaç kredisi ve mevduat faizi konusunda Merkez Bankası'ndan gelecek faiz indirimi merakla bekleniyor. Peki Merkez Bankası Ekim faiz kararı ne zaman? MB faiz indirecek mi?  

Gündem

12.10.2024, 17:04

Konut kredisi, ihtyaç kredisi ve taşıt kredisi çekmek isteyen vatandaşların gözü kulağı Merkez Bankası'nın faiz kararında olacak. Merkez Bankası'ndan gelecek faiz kararı ayrıca mevduat faizinde parası olanları da yakından ilgilendiriyor.

17 il teyakkuzda! Meteoroloji'den sağanak ve fırtına uyarısı 17 il teyakkuzda! Meteoroloji'den sağanak ve fırtına uyarısı Haberi Görüntüle

MERKEZ BANKASI EKİM AYI FAİZ KARARI NE ZAMAN?

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Ekim ayı toplantısı  17 Ekim Perşembe günü olacak. Toplantıdan çıkacak faiz kararı saat 14.00'da duyurulacak. Merkez Bankası faizleri değiştirmezse art arda 7'inci ayda da faiz sabit kalmış olacak.

Türkler o ülkeden iade mi edilecek? DMM iddialarla ilgili söylentilere son noktayı koydu! Türkler o ülkeden iade mi edilecek? DMM iddialarla ilgili söylentilere... Haberi Görüntüle

MERKEZ BANKASI EKİM AYINDA FAİZ İNDİRECEK Mİ?

Beklenti Merkez Bankası'nın Ekim ayında da faizleri değiştirmeyeceği yönünde. Eylül ayı Para Politikası Kurulu karar metni açıklandıktan sonra ilk faiz indiriminin Kasım ayında yapılacağına olan inanç artmıştı. Ancak geçen hafta açıklanan enflasyonun tahminleri aşması bu beklentileri etkiledi. Hemen ardından Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın Meclis sunumunda verdiği mesajlar da ilk faiz indirimi tahminlerinin ötelenmesine neden oldu. TCMB Para Politikası Kurulu (PPK) Eylül ayı toplantısında politika faizini değiştirmeyerek yüzde 50'de tuttu.

Son dakika: Güneri Cıvaoğlu hayatını kaybetti Son dakika: Güneri Cıvaoğlu hayatını kaybetti Haberi Görüntüle

MERKEZ BANKASI PPK TOPLANTI TAKVİMİ 2024

Merkez'in 2024'te 3 toplantısı kaldı. İşte o toplantıların tarihi;

17 Ekim 2024

21 Kasım 2024

26 Aralık 2024

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading