Merkez Bankası Temmuz faiz kararı ne zaman? MB faiz indirir mi?

Merkez Bankası Temmuz faiz kararı ne zaman? MB faiz indirir mi?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Temmuz ayında faiz kararını vermek üzere toplanacak. Piyasaların gözü kulağı MB'den gelecek açıklamada olacak. Merkez Bankası son toplantıda faizleri sabit tumuştu. Peki Merkez Bankası Temmuz faiz kararı ne zaman? MB faiz indirir mi?

Gündem

15.07.2024, 16:34

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun vereceği karar piyasalar tarafından merakla bekleniyor. Borsa, dolar ve altın yatırımcıları MB'nin faiz kararına odaklanmış durumda.  Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında toplanacak olan Para Politikası Kurulu'ndan çıkacak sonuç heyecanla bekleniyor. 

Victor Ambros ve Gary Ruvkun kimdir? Nobel Ödülü'nü hangi buluş sayesinde kazandılar? Victor Ambros ve Gary Ruvkun kimdir? Nobel Ödülü'nü hangi buluş... Haberi Görüntüle

MERKEZ BANKASI TEMMUZ FAİZ KARARI NE ZAMAN?

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında Merkez Bankası Para Politikası Kurulu 25 Temmuz Perşembe günü bir kez daha bir araya geleceği açıklanmıştı. Ancak Merkez Bankası interne sitesinden tarih değişikliği duyuruldu. Açıklamada  "25 Temmuz 2024 ve 22 Ağustos 2024 olarak ilan edilen Para Politikası Kurulu (PPK) toplantılarının tarihleri, Sayın Başkan Dr. Fatih Karahan’ın ilgili tarihlerde G20 Maliye Bakanları-Merkez Bankası Başkanları Toplantısı ve Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu’na katılacak olması nedeniyle, sırasıyla 23 Temmuz 2024 ve 20 Ağustos 2024 olarak değiştirilmiştir." denildi. 

Merkez Bankası'nın kararı saat 14.00'te kamuoyuyla paylaşılacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığından Özgür Özel'e yurt cevabı: 'Başvuruda bulunan her 100 öğrenciden 96'sı yurtlarımıza yerleşmiştir' Gençlik ve Spor Bakanlığından Özgür Özel'e yurt cevabı: 'Başvuruda bulunan... Haberi Görüntüle

MERKEZ BANKASI FAİZ İNDİRİR Mİ?

Merkez Bankası haziran ayında gerçekleşen son toplantıda politika faizini beklentilere paralel yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu. Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ise faiz indirimi için eylül ayından itibaren koşulların uygun olacağını belirtmişti.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading