Sitede Ara

Meşhur Dubai çikolatasına rakip çıktı! İnsanlar bu çikolata için sıra bekleyecek: Fiyatı ise dudak uçuklattı

Meşhur Dubai çikolatasına rakip çıktı! İnsanlar bu çikolata için sıra bekleyecek: Fiyatı ise dudak uçuklattı

Son zamanlarda birçok kişi tarafından sosyal medya hesaplarından paylaşılan Dubai çikolatası, bazı dükkanlarda uzun kuyruklar oluşturdu. Popüler çikolataya yüzlerce dolar fiyatında bir çikolata rakip çıktı. İşte haberin detayları…

Gündem

20.10.2024, 18:50

Dünyanın birçok yerinde son günlerde insanlar tarafından popüler olan Dubai çikolatasına rakip İngiltere’de bir ev temizliği sırasında ortaya çıktı. 122 yıllık antika olan çikolata bir kutunun içinde bulundu. 1902 İngiliz şekerleme markası olarak bilinen Rowntree's tarafından üretimi yapılan çikolatanın içinde yer aldığı teneke kabının üzerinde Kral VII. Edward ve Kraliçe Alexandra'nın resimleri yer alıyordu.

122 YILLIK ÇİKOLATA YÜZLERCE DOLARA SATILACAK

Bulunan bu çikolata sonrası müzayedeciler arasında bir yarış başladı. 122 yıllık çikolatanın açık artırmayla yüzlerce dolara satışının gerçekleşmesi bekleniyor. 122 yıllık çikolatanın satışı hakkında Müzayedeci Jay Goodman-Browne şunları söyledi:

"Bu tür parçalar gerçekten çok nadir. Bu kadar uzun süre yenmemesi oldukça dikkat çekici, özellikle de o dönemde bunun gerçek bir ziyafet olarak kabul edilmesi düşünüldüğünde.''

''YAŞINA RAĞMEN KÖTÜ DURUMDA DEĞİL''

Çikolata, 4 Kasım'da satışa çıkacak ve şanslı kazanan çikolatayı evine götürecek. O dönemden kalma çok az sayıda çikolatanın var olduğunun bilinmesi, bu ürünün fiyatını aşırı derecede yükseltiyor. Fakat alıcının antika tatlıyı yememesi konusunda önerilerde bulunuyorlar.

Goodman-Browne şunları ekledi:

"Yaşına rağmen kötü durumda değil. Hala biraz gümüş kağıdı var ve teneke kutu onu korumada iyi bir iş çıkarmış. Ancak tadım testinden geçebileceğinden pek emin değilim!"

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Tolga Çolak

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading