Yandex Metrica

Sitede Ara

Mesut Pezeşkiyan kimdir? Mesud Pezeşkiyan Türk mü?

Mesut Pezeşkiyan kimdir? Mesud Pezeşkiyan Türk mü?

İran'da helikopter kazasında ölen İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin yerine gelecek yeni cumhurbaşkanının belirlemek için yarın sandık başına gidiyor. İran'da muhafazakar adayların dışında tek reformist aday olan Mesut Pezeşkiyan ön plana çıkıyor. Mesut Pezeşkiyan daha İran'da Sağlık Bakanı olarak görev yapmıştı. İran Cumhurbalkanı adayı Mesud Pezeşkiyan kimdir? Mesut Pezeşkiyan Türk mü?

Gündem

27.06.2024, 14:10

İran halkı yeni cumhurbaşkanını belirlemek üzere sandık başına gidiyor.  İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin trajik bir helikopte kazasında hayatını kaybetmesinin ardından İran'da seçim yapılacak. İran'da Cumhurbaşkanlığı için 6 aday yarışıyor. Muhafazakar adayların dışında reformist aday  Mesut Pezeşkiyan ise ön plana çıkıyor. Peki Mesut Pezeşkiyan kimdir? İran Cumhurbaşkanı adayı Mesud Pezeşkiyan Türk mü?

2024 ABD Başkanlık Düellosu (Biden-Trump) saat kaçta hangi kanalda? 2024 ABD Başkanlık Düellosu (Biden-Trump) saat kaçta hangi kanalda? Haberi Görüntüle

MESUT PAZEŞKİYAN KİMDİR?

Mesut Pazeşkiyan İran'ın batı Azerbaycan bölgesinde Mahabad’da dünyaya geldi. Mesut Pazeşkiyan 2024 İran Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylar arasında yer alıyor. Mesut Pazeşkiyan muhafazakar adayların dışında reformist kimliği ile tanınan bir isimdir. 

Mesud Pazeşkiyan 69 yaşındadır.

Kalp doktoru olan Mesut Pezeşkiyan 2001-2005 yılları arasında Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi yönetiminde Sağlık Bakanı olarak görev yapmıştı.

Mesut Pezeşkiyan 2021 Cumhurbaşkanlığı seçiminde de yarışmak istemiş ancak başvurusu  Anayasayı Koruyucular Konseyi tarafından veto edilmişti.

Tebriz Tıp Bilimleri Üniversitesi'nde rektör olarak görev yaptı.

Tebriz'den ilk sıradan milletvekili seçilerek meclise girmişti. 

FETÖ'nün hain planı ortaya çıktı! Biden'a bel bağlamışlar FETÖ'nün hain planı ortaya çıktı! Biden'a bel bağlamışlar Haberi Görüntüle

MESUD PAZEŞKİYAN TÜRK MÜ?

Mesud Pezeşkiyan Türk kökenli İranlı siyasetçidir. Batı Azerbaycan eyaletinde Mahabad dünyaya gelen Pezeşkiyan evinde Farsça yerine Türkçe konuştuğunu dile getirmişti. Mesut Pezeşkiyan daha önce verdiği bir röportajında “Ben Türküm. Annem de babam da Türk. Türklüğümle gurur duyuyorum. Evde çocuklarımla Farsça değil, Türkçe konuşuyorum” dedi. İran'da milyonlarca Türk kökenli vatandaş yaşıyor. 

Habere Tepki Ver

26

0

0

0

0

1

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading