Metal dedektörle köşeyi döndüler! Tarladan çıkan hazine dudak uçuklattı

Metal dedektörle köşeyi döndüler! Tarladan çıkan hazine dudak uçuklattı

Tarlada metal dedektör ile arama yapan 7 kişilik ekip İngiltere'nin şimdiye kadarki en zengin hazinesini oraya çıkardı. Hazine avcıları bin yıl öncesine ait son derece nadir eserler bulan ekip, dudak uçuklatan bir fiyata buluntuları satınca adeta köşeyi döndü. 

Gündem

22.10.2024, 15:47

Hazine avcıları İngiltere'nin Chew Vadisi bölgesinde sürülmemiş bir tarlada bulduklarıyla zengin oldu. Tarladan ülkenin şimdiye kadarki en zengin hazinesi çıktı; 2.584 gümüş sikke, Anglo-Sakson İngiltere'sinin sonundan kalma Kral II. Harold penileri ve 1066 Norman fethinden sonra Fatih William sikkeler...

Fatih'teki sur katliamında yeni gelişme: Emniyet tek tek incelemek için topladı! Fatih'teki sur katliamında yeni gelişme: Emniyet tek tek incelemek için... Haberi Görüntüle

HAZİNENİN DEĞERİ 4,3 MİLYON STERLİN

İngiltere tarihine geçecek keşifte toprak sahibi gelirin yüzde 50'sini alma hakkı kazandı. Tarladan çıkan koleksiyon ise 4,3 milyon sterline satıldı. Tarla sahibine, 2,15 milyon sterlin verildi. 

Yerin altından çıkarılan hazinenin çoğu yeni durumda. Ayrıca madeni paraların o dönem için önemli miktarda para olduğu, bunları tarlaya saklayan kişinin muhtemelen zengin olduğu belirtildi. 

Dışişleri Bakanı Fidan: 'Ülke olarak bölgesel savaşa hazır olmalıyız' Dışişleri Bakanı Fidan: 'Ülke olarak bölgesel savaşa hazır olmalıyız' Haberi Görüntüle

ÇİL ÇİL SİKKE YAĞDI

İngiltere'nin Chew Vadisi'ndeki tarladan çıkan koleksiyonda daha önce bilinmeyen kişilere ait sikkeler de bulunuyordu. Keşfe ilişkin açıklama yapan Staples, ''Tüm sikkeleri topladığımızı düşünene kadar oradan ayrılmadık. Çok şiddetli bir gök gürültüsü ve sağanak yağmur vardı. Bitirdiğimizde hepimiz sırılsıklam olmuştuk.'' dedi.

Öte yandan metal dedektörü ekibinin buluntuları, 2009'da İngiltere'de keşfedilen en büyük gömülü sikke ve eser koleksiyonu olan ve değeri 3,3 milyon sterlin olan ünlü Staffordshire Hazinesi'ni geride bıraktı. 

Hazine Yasası (1996) kapsamında bildirilen Chew Valley Hazinesi, Ulusal Piyango Miras Fonu'ndan 4,42 milyon sterlinlik hibe aldıktan sonra Güney Batı Miras Vakfı tarafından satın alındı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading