Yandex Metrica

Meteoroloji'den ağustos uyarısı! Afrika sıcakları geri dönüyor: Kavrulacağız

Meteoroloji'den ağustos uyarısı! Afrika sıcakları geri dönüyor: Kavrulacağız

Ağustos ayında sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Özellikle Güneybatı'da Azor yüksek basıncının da etkisiyle Afrika sıcakları görülecek.

Gündem

13.08.2024, 15:10

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Murat Acar, bu hafta yurtta beklenen hava durumu tahminleri hakkında bilgi verdi.

Murat Acar, Meteoroloji'den yapılan son tahminlere göre, ülkemizin batı ve güney kesimlerinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyredeceğini belirtti.

Acar, iç kesimlerde ise hafta ortasında gece sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşeceğini belirtti.

Ülkenin kuzeydoğu kesimlerinin, Rusya üzerinde bulunan soğuk hava dalgasıyla serinleyeceğini belirten Murat Acar, İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'da sıcaklıkların mevsim normallerinin altına düşebileceğini ifade etti.

Şırnak'ta beyaz Toros'a JİTEM amblemi yapıştırmıştı: O uzman çavuş açığa alındı Şırnak'ta beyaz Toros'a JİTEM amblemi yapıştırmıştı: O uzman çavuş açığa... Haberi Görüntüle

''AFRİKA SICAKLARI GELİYOR''

Ağustos ayı boyunca mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıkların artacağının altını çizen Acar, ''Özellikle ülkemizin güneybatı kesimlerinde Azor yüksek basıncının etkisiyle Afrika'daki sıcak havayı ülkemize taşınacak. Ağustos ayı kurak geçiyor, önümüzdeki 1 haftalık periyodun da kurak geçeceğini tahmin ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Havada panik anlar! THY uçağı inişe kısa süre kala türbülansa girdi! 6 kişi yaralandı Havada panik anlar! THY uçağı inişe kısa süre kala türbülansa... Haberi Görüntüle

ÜÇ BÜYÜK İLİN HAVA TAHMİNİ

3 büyükşehirdeki sıcaklıklara ilişkin de bilgi veren Murat Acar, Ankara'da mevsim normallerinin üzerinde olan sıcaklıkların 35 dereceye kadar yükseleceğini, yağış beklemediklerini belirtti.

İstanbul'da 3 gün boyunca kuzeydoğulu rüzgar görüleceğini ancak bunun fırtınaya dönüşmeyeceğine dikkat çeken Murat Acar, "İstanbul'da da sıcaklıklar mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredecek. Yağış beklemiyoruz ama nemden dolayı hissedilen sıcaklık fazla olabilir." diye konuştu.

İzmir'in bazı ilçelerinde sıcaklıkların 40 dereceye kadar çıkacağını anlatan Acar, kentte sıcaklıkların mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyrettiğini söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading