Yandex Metrica

Sitede Ara

Metin Kıratlı kimdir? Yeni AYM üyesi Metin Kıratlı nereli?

Metin Kıratlı kimdir? Yeni AYM üyesi Metin Kıratlı nereli?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre  Metin Kıratlı, Anayasa Mahkemesi Üyeliğine seçildi. Peki AYM'nin yeni üyesi Metin Kıratlı kimdir, nereli?

Gündem

18.07.2024, 08:57

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla atama ve görevden alma karaları yayımlandı. Doç. Dr. Metin Kıratlı  Anayasa Mahkemesi Üyeliğine seçildi.  Kıratlı'nın AYM üyeliğine seçilmesiyle boşalan Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı'na ise yeni bir isim getirildi.  Hakkı Susmaz bu göreve getirildi. 

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayşenur Ezgi Eygi paylaşımı: 'İsrail barbarlığını lanetliyorum' Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayşenur Ezgi Eygi paylaşımı: 'İsrail barbarlığını... Haberi Görüntüle

METİN KIRATLI KİMDİR? 

Metin Kıratlı 14 Şubat 1969'da dünyaya geldi. 

Konya/Ereğli’de dünyaya geldi. 

İlkokul ve lise eğitimini Konya-Ereğli’de tamamladı. Lise eğitiminden sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1990 yılında mezun oldu.

Almanya'da yabanvı dil eğitimi aldı. 

İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Anabilim Dalı Özel Hukuk Tezli Yüksek Lisans Programını bitirdi.

Kırıkkale Üniversitesinde doktora eğitimini tamamladı.

Ankara Adliyesinde hâkimlik stajına başlayan Metin Kıratlı staj bitimi sırasıyla Ulaş Hâkimliği, Çaldıran Hâkimliği, Yalvaç Hâkimliği ve Manavgat Hâkimliği görevlerini yapmış olup, 2004 yılında Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne atanarak Tetkik Hâkimlik, Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı ve Genel Müdür olarak görev almıştır.

2014 yılında 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçilmesiyle Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atanmış olup, 3 Ağustos 2018 tarihinden itibaren de Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı olarak görev yapmıştır. 

YÖK Üyeliğine getirilmiştir. 

Metin Kıratlı evli ve iki çocuk babasıdır.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading