Yandex Metrica

Sitede Ara

Mevduat faiz oranları yükseldi mi? 2024 Ağustos banka mevduat faizleri kaç oldu?

Mevduat faiz oranları yükseldi mi? 2024 Ağustos banka mevduat faizleri kaç oldu?

Merkez Bankası Temmuz ayında politika faizini değiştirmeyerek yüzde 50 bandında sabit tuttu. Parasal sıkılaşna konusunda ise alınan tedbirler devam ediyor. Merkez Bankası'ndan bankalara yeni bir talimat gitti. Piyasada oluşan fazla likidite sorununu önlemek amacıyla TCMB, yeni swap ihalelerine başlayarak Türk lirası karşılığı altın ve döviz satışı yapabilecek. Bu durum bankada parası olan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Peki Mevduat faiz oranları yükseldi mi? 2024 Ağustos banka mevduat faizleri kaç oldu?

Gündem

25.07.2024, 09:55

Merkez Bankası'ndan bankalara yeni bir talimat gitti. Temmuz ayında faiz oranlarını değiştirmeme kararı alan Merkez Bankası'nın aldığı yeni karar vatandaşların bankadaki parasını daha da değerlendirebilir. Piyasada oluşan fazla likidite sorununu önlemek amacıyla Merkez Bankası yeni hamlesini yaptı. TCMB yeni swap ihalelerine başlayarak Türk lirası karşılığı altın ve döviz satışı yapabilecek.

İstanbul'da kadın kuaförleri pazar günü açık mı? Ankara ve İzmir'de bayan kuaförleri ve güzellik merkezleri pazar günü kapalı mı? İstanbul'da kadın kuaförleri pazar günü açık mı? Ankara ve İzmir'de... Haberi Görüntüle

MEVDUAT FAİZ ORANLARI YÜKSELDİ Mİ?

Mevduat faiz oranları bankalarda zaman zaman değişiklik gösteriyor. Yüksek mevduat faizi veren bankalar yakından takip edilirken Merkez Bankası'nın son hamlesi bankaların mevduat faizlerinde artışa sebep olabileceği belirtiliyor. 

AK Parti'de kapsamlı değişim zamanı: MKYK toplanıyor AK Parti'de kapsamlı değişim zamanı: MKYK toplanıyor Haberi Görüntüle

2024 AĞUSTOS BANKA FAİZ ORANLARI KAÇ OLDU?

Dünya gazetesinde yer alan habere göre Merkez Bankası'nın aldığı son karar şu şekilde yorumlandı;  “Merkez Bankası’nın swap dahil ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti, mevcut politika faizinin 5-10 puan aşağısında kalıyordu. Bu durum, parasal aktarım mekanizmasının etkinliğini azaltıyor ve piyasa faizlerini aşağı yönlü baskılıyordu. Yeni hamle ile parasal aktarım mekanizmasının etkinliği artırılarak, mevduat faizlerinin negatif reel faiz bölgesinden uzaklaştırılması amaçlanıyor.”

Roblox son durum | Roblox açıldı mı? 5 Eylül Roblox açılacak mı? Roblox son durum | Roblox açıldı mı? 5 Eylül Roblox... Haberi Görüntüle

MEVDUAT FAİZ ORANLARI KAÇ?

Mevduat faiz oranları bankadan bankaya ve kampanya koşullarına göre değişiyor. Yüzde 52'ye varan mevduat faiz oranları mevcut. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading