Yandex Metrica

Sitede Ara

MGK iki ay sonra toplandı! Masada kritik başlıklar var

MGK iki ay sonra toplandı! Masada kritik başlıklar var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı'na başkanlık edecek. Toplantının öncelikli gündemi; Türkiye'nin sınır ötesinde terörle mücadele operasyonları, Suriye ile normalleşme süreci ve İsrail'in Filistin'deki saldırıları. Bölgesel ve uluslararası diğer güvenlik konuları da masaya yatırılacak.

Gündem

25.07.2024, 18:40

Milli Güvenlik Kurulu, iki aylık aranından ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bugün bir araya geldi. Toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık ediyor. Kritik toplantı saat 15.50'de başladı.

Bu yıl 4. kez Beştepe'de yapılacak toplantının ilk başlığı terörle mücadele olacak. Türkiye'nin hedefi; Irak sınırlarındaki güvenlik çemberini yaz bitmeden tamamlamak ve kilidi kapatmak olacak.

Söz konusu toplantıda Irak'ın kuzeyindeki eli kanlı terör örgütü hedeflerinin yok edilmesi için hem karadan hem de havadan aralıksız devam eden operasyonların üzerinde durulacak. Operasyon bölgesinde atılacak adımlar ele alınacak. Kurul üyeleri, FETÖ ve DEAŞ gibi diğer terör örgütleriyle mücadeledeki son durumla ilgili de kurula bilgi sunacak.

Agatha All Along 3. bölüm ne zaman? Agatha All Along yeni bölüm ne zaman? Agatha All Along 3. bölüm ne zaman? Agatha All Along... Haberi Görüntüle

SURİYE İLE NORMALLEŞME

Milli Güvenlik Kurulu toplantısında Suriye ile normalleşme konusu da ele alınacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ekibi, Suriye'de kalıcı barış ve istikrarı tesis etmek istiyor. İkili ilişkilerin normalleşmesini hedefleyen Ankara, bunun için de Şam yönetimi ile diplomatik ilişkileri yeniden kurmak istiyor. Suriye ile normalleşme için başlatılan çalışmalar ve bu konuda izlenecek yol haritasıyla ilgili MGK'da değerlendirmeler yapılacak.

Dışişleri Bakanlığından Türk SİHA'sının düşürülmesiyle ilgili açıklama: 'Irak makamlarıyla koordinasyon sağlanmıştır' Dışişleri Bakanlığından Türk SİHA'sının düşürülmesiyle ilgili açıklama: 'Irak makamlarıyla koordinasyon... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'YE YÖNELİK SOYKIRIMI

Dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail'in Filistin topraklarındaki soykırım da ele alınacak. Aylardır abluka altında olan ve yoğun bombardımana maruz kalan Gazze'de ateşkesin sağlanması, insani yardımların kesintisiz ulaştırılması ve İsrail'in gerilimi bölgeye yayma çabalarının önüne geçilmesi için yürütülen diplomasi trafiği masaya yatırılacak. Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail aleyhine açılan soykırım davasındaki süreçle ilgili görüş alışverişinde bulunulacak.

İBB yurtlarına yedekler kayıt yaptırabilir mi? İBB yurt yedek kayıtları ne zaman? İBB yurtlarına yedekler kayıt yaptırabilir mi? İBB yurt yedek kayıtları... Haberi Görüntüle

BÖLGESEL VE KÜRESEL KONULAR

Milli Güvenlik Kurulu toplantısında bölgesel ve uluslararası güvenlik konuları da görüşülecek. MGK toplantısında Rusya-Ukrayna Savaşı, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış süreci, Kıbrıs'taki gelişmeler ve Yunanistan ile ilişkiler gibi diğer bölgesel ve uluslararası konular da değerlendirilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading