Yandex Metrica

Michel Barnier kimdir? Fransa'nın yeni başbakanı kim?

Michel Barnier kimdir? Fransa'nın yeni başbakanı kim?

Fransa Cumhurbaşkanı Macron başbakanı açıkladı. Macron parlamento seçimlerinin ardından yeni başbakanın Michel Barnier olduğunu duyurdu. Michel Barnier eski Avrupa Birliği (AB) Brexit Başmüzakerecisiydi. Fransa'nın deneyimli saisyetçilerinden biri olan Michel Barnier 2004-2005 yılları arasında Dışişleri Bakanı olarak görev yapmıştı. Peki Michel Barnier kimdir?

Gündem

05.09.2024, 15:32

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron atadığı yeni başbakanı duyurdu. Macron Michel Barnier'i yeni başbakan olarak seçti. Michel Jean Barnier Avrupa'da çok farklı alanlarda siyaset yapmış bir isim olarak ön plana çıkıyor. 

İstanbul göle döndü! Sağanak hayatı felç etti: Trafik yoğunluğu tırmandı İstanbul göle döndü! Sağanak hayatı felç etti: Trafik yoğunluğu tırmandı Haberi Görüntüle

MİCHEL BARNİER KİMDİR?

Michel Barnier tam adıyla (Michel Jean Barnier) 9 Ocak 1951'de dünyaya geldi.

Babası deri ve tekstil zanaatkarıydı. Gençliğinde Barnier bir izci ve kilise korosu üyesiydi. Barnier, 1972 yılında École Supérieure de Commerce de Paris'ten mezun oldu .

Fransız politikacı ve eski Avrupa Birliği politikacısıdır.

Türkiye karşıtı açıklamaları ile  gündeme gelmişti. 

Michel Barnier Frasan'nın başbakanı olarak atandı. 

Barnier, Fransız kabinesinde çeşitli görevlerde bulundu. 

1993-1995 yılları arasında Çevre Bakanı olarak görev yaptı. Daha sonra 1995-1997 yılları arasında Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı olarak kabinede yer aldı. Ardından 2004-2005 yılları arasında Dışişleri Bakanı olarak görev yaptı. 2007-2009 yılları arasında Tarım ve Balıkçılık Bakanı olarak görev aldı. 

Zengezur Koridoru gerginliği! Rusya'nın kararı İran'ı rahatsız etti: Jeopolitik riskler doğurur iddiası! Zengezur Koridoru gerginliği! Rusya'nın kararı İran'ı rahatsız etti: Jeopolitik riskler... Haberi Görüntüle

BAŞBAKAN OLARAK ATANDI

Ağustos 2021'de Barnier, 2022 Fransa cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Fransa Cumhurbaşkanı adayı olduğunu duyurdu, ancak Cumhuriyetçilerin 2021 kongresinde yeterli desteği alamadı. 5 Eylül 2024'te Barnier, Emmanuel Macron tarafından Başbakan olarak atandı . 

Fransa Anayasası'na göre, cumhurbaşkanının istediği kişiyi başbakan atama yetkisi bulunuyor ancak siyasi geleneklere göre başbakan, en fazla oy alan parti ya da ittifaktan seçiliyor. Macron, seçimin galibi solcu ittifakın ortak başbakan adayı Lucie Castets'i atamayı reddetmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading