Milli Eğitim Bakanı değişecek mi? Yeni Milli Eğitim Bakanı kim olacak?

Milli Eğitim Bakanı değişecek mi? Yeni Milli Eğitim Bakanı kim olacak?

Kabinede değişiklik olabileceği sinyalini Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile vermişti. Değişim olması muhtemel bakanlıklar ise kulislerde konuşlmaya başlandı. Görevden alıncağı iddia edilen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den konuya dair açıklama geldi. Tekin "Takdir diyelim" dedi.

Gündem

19.10.2024, 13:13

Ankara kulislerinin gündeminin zirvesinde kabine değişikliği yer alıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından hangi bakanlıkların değişeceği merak konusu oldu. AK Parti kaynaklarından gelen açıklamaya göre kabine değişikliğinin "köklü" olması beklenmiyor.  Kabinede bir kaç ismin değişmesi oldukça muhtemel görünüyor. “Çok köklü bir değişim beklemek doğru değil. 3-5 kişi ya değişir ya değişmez" açıklaması AK Parti kaynaklarından geldi. Değişmesi muhtemel bakanlıklar arasında Milli Eğitim Bakanlığı'nın geldiği iddia ediliyordu. Kulislerde konuşulan bu iddiayı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yanıtladı.

Gaziantep'te aile katliamı: Eşini ve dört çocuğunu öldürüp intihar etti Gaziantep'te aile katliamı: Eşini ve dört çocuğunu öldürüp intihar etti Haberi Görüntüle

MİLLİ EĞİTİM BAKANI DEĞİŞECEK Mİ?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin görevden ayrılıp ayrılmayacağı sorusuna yanıt verdi. Bakan Tekin Atatürk Üniversitesi Akademik Yılı Açılış töreninde konuştu. Tekin açıklamasında "Ben, Cumhurbaşkanımızla yeni tanışmıyorum. 13 yaşındayken siyasete başladım, 1989'dan beri Sayın Cumhurbaşkanımızla hukukumuz var. Bizim Cumhurbaşkanımızla olan hukukumuz bana bir makam tevdi etmesiyle etmemesiyle alakalı değil. Şu anda da hukukumuz hiç bozulmadı. Yaptıklarımla ilgili herhangi bir olumsuzluk ya da herhangi bir kötü görüşü de olmadı. Süreçle ilgili millet en çok beni konuşuyor ama öyle iki aşırı uç ki, bir kısmı yeri sağlam adam diyor. Ben beklemiyorum demiyorum. Çünkü ben kesin konuşmayı sevmem. Takdir diyelim" dedi.

Sur cinayetlerinde kilit gelişme: Şifresi çözüldü Sur cinayetlerinde kilit gelişme: Şifresi çözüldü Haberi Görüntüle

YENİ MİLLİ EĞİTİM BAKANI KİM OLACAK?

Kulislerde yeni bakanlıklar hakkında çeşitli iddialar söz konusu. Öne çıkan isimlerin başında Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu geliyor. Aydoğdu'nun özellikle eğitim politikaları konusunda derin bir birikime sahip olduğu biliniyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading