Milli Savunma Bakanı Güler'den önemli açıklamalar: 'Terör örgütü tamamen çaresiz vaziyette'

Milli Savunma Bakanı Güler'den önemli açıklamalar: 'Terör örgütü tamamen çaresiz vaziyette'

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Yaklaşık 8 senedir üs bölgelerinde birliklerimiz kahramanca çatışmalarına devam ediyorlar. Terör örgütünü tamamen çaresiz bir vaziyete dönüştürdük. Güvenlik kuvvetlerimizin başarılı faaliyetleriyle çok etkin bir mücadele devam ediyor. Artık biz geri dönmüyoruz, örgüt o bulunduğu yeri terk edip gitmek zorunda kalıyor. Nereye giderse peşinden gitmeye devam ediyoruz." dedi.

Gündem

15.08.2024, 12:17

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Habertürk televizyonunda canlı yayına katıldı. Özellikle terörle mücadeleye yönelik çok önemli açıklamalarda bulunan Bakan Güler, Türk Silahlı Kıvvetleri'nin Kurtuluş Savaşı'ndan bu yana en yoğun ve en etkili faaliyetleri icra ettiğini ifade eti. Bakan Güler, terör örgütü PKK ile ilgili olarak ise  "PKK terör örgütü ülkemizin başına bela edilmiş bir örgüttür. İnanıyoruz ki en kısa zamanda ne kadar destek verirlerse versinler, kim arkasında durursa dursun, hepsiyle beraber bunları tarihin sayfalarına gömeceğiz." dedi.

Toog alev topuna döndü! Şanlıurfa'da yaşanan olay herkesi şok etti Toog alev topuna döndü! Şanlıurfa'da yaşanan olay herkesi şok etti Haberi Görüntüle

"ÇARESİZ HALDELER"

Terörle mücadelede çok önemli aşamalar kaydedildiğini hatırlatan Bakan Güler, TSK'de daha önce 3 olan tugy sayısının 20'nin üzerine çıkarıldığını belirtti. Bakan Güler, kapsamlı operasyonlarla başlandığını ve Türk askerinin yaklaşık 8 yıldır üs bölgelerinde kahramanca mücadele ettiğini söyledi. "Terör örgütünü tamamen çaresiz bir vaziyete dönüştürdük. Güvenlik kuvvetlerimizin başarılı faaliyetleriyle çok etkin bir mücadele devam ediyor. Artık biz geri dönmüyoruz, örgüt o bulunduğu yeri terk edip gitmek zorunda kalıyor." diyen Bakan Güler, teröristler nereye giderse peşlerinden gidildiğini sözlerine ekledi.

TBMM'ye ön lisans mezunu cankurtaran aranıyor! İşte cankurtaran alımı için başvuru şartları TBMM'ye ön lisans mezunu cankurtaran aranıyor! İşte cankurtaran alımı için... Haberi Görüntüle

"KİLİT KAPANACAK"

Irak'ın kuzeyinde terörist yuvalarının dağıtılmasına yönelik olarak sürdürülen Pençe-Kilit operasyonlarına dair de konuşan Bakan Güler, şu ifadeleri kullandı: "Bütün amacımız kilidi kapatmak. Yaklaşık 2,5 yıl önce Zap'a girdik. Mehmetçiğin büyük gayretleri ve kahramanlıklarıyla bugüne kadar getirdik. Yaptığımız operasyonlarda düşünce, planlama ve icra çok süratli. Operasyonlarımızı terör örgütünün sezemeyeceği ve tepki veremeyeceği bir tempoda yapıyoruz. Terör örgütünün başında olduğunu düşünenlerin dahi yapabilecekleri tek bir hareket tarzı var, gelecekler ve Türk adaletine teslim olacaklar. Bu onlar için kaçınılmaz bir sondur. Gelsinler, Türk adaletine teslim olsunlar. Bu yıl çok sayıda teröristin örgütten kaçtığını görüyoruz. Türk askeri teslim olan kimseye el kaldırmamıştır."

Bakan Uraloğlu müjdeyi verip tarihi açıkladı: İki yeni otoyol geliyor Bakan Uraloğlu müjdeyi verip tarihi açıkladı: İki yeni otoyol geliyor Haberi Görüntüle

IRAK'TA PKK'NIN PARTİLERİNİN KAPATILMASI

PKK'yla mücadele konusunda Irak makamlarıyla ortak hareket edildiğini vurgulayan Bakan Güler, Irak makamlarıyla PKK'ya karşı ortak harekat merkezi kurulması konusunda gelinen aşamaya dair sorulan soruya da cevap verdi. Her şeyin planlandığı gibi geliştiğini söyleyen Bakan Güler, Irak hükümetinin terör örgütü PKK'ya bağlı 3 partiyi kapattığını ve bu partilerin mallarına el koyduğunu hatırlattı. Bakan Güler, "Perşembe günü Iraklı dostlarımız toplantı için Ankara'ya geliyorlar. Dışişleri Bakanımız, ben, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanımız, 1 günlük bir toplantı yapacağız ve ilişkilerin geliştirilmesi için elimizden gelen tüm gayreti göstermeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Süleymaniye merkezli Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (KYB) terör örgütüyle arasına mesafe koymadığıı söyleyen Yaşar Güler, KYB'nin PKK'yla ilişkilerini geliştirmeye devam ettiğini ve bundan bizim olduğu kadar Irak hükümetinin de rahatsızlık duyduğunu belirtti. Bakan Güler, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Dışişleri Bakanımız ve ben defalarca bu konuyu konuşmuş olmamıza rağmen KYB'deki ilgili şahıs bu konuda faaliyetlerine devam ediyor." dedi. Bakan Güler ayrıca Türkiye'nin Süleymaniye'den kalkan uçakların geçişini yasakladığını aktardı ve "Irak hükümetiyle Türkiye bu kadar yakın ilişkideyken, terör örgütünden ülkeyi kurtarmaya çalışırken, başka bir grubun terör örgütüyle daha fazla yakınlaşması kabul edilemez. Bizim kadar Irak da çekiyor bu insanlardan. Temennimiz, oradaki ilgili şahsın bir an önce terör örgütüyle bağlantısını kesip, Türkiye ve kendi ülkesiyle dost olması yapılabilecek en iyi hareket tarzı diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Recai Kutan'a veda: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Görüş'ün sembol ismini uğurladı Recai Kutan'a veda: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Görüş'ün sembol ismini uğurladı Haberi Görüntüle

SURİYE İLE GÖRÜŞMELER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bölgenin huzuru için mücadele ettiğini söyleyen Bakan Güler, Suriye ile yapılacak olası barış görüşmeleri için belirli şartların karşılanması gerektiğini bildirdi. Suriye rejiminin Türk askerinin bölgeden çekilme şartını ise kabul edilemez bulduğunu söyleyen Bakan Güler, bunun "ben barış ve huzur istemiyorum" demek olduğunu ifade etti. Yaşar Güler, Suriye rejiminin kapsayıcı bir anayasayı kabul etmesi ve serbest seçimler yapması gerektiğini söyledi.

ABD'nin terör örgütü YPG'ye verdiği silah desteğiyle ilgili soruya cevap veren Güler, "Başından beri PYD diye bir şey yok, bu tamamen PKK'nın kendisi. Bunu anlamamak mümkün değil. Diyorlar ki dostlarımız bize, 'DEAŞ'la mücadele için kuvvete ihtiyacımız var. Bunu açık açık ABD'li dostlarımıza ifade ettim. 'Sen gerçekten DEAŞ'la mücadele etmek istiyor musun?', 'İstiyorum'. O zaman ne kadar kuvvet ihtiyacın varsa biz sana vereceğiz. Ses yok bu sefer. Biz hem bir NATO müttefikiyiz hem de aklımızla alay etmek gibi bir şey geliyor bize. Oradaki hava savunma PYD'ye getirilen bir hava savunma değil. ABD'liler Suriye'nin kuzeyinde İranlı milisler dahil oradalar. Bunlar füzelerinden, roketlerinden kendi üs bölgelerini korumak için getirdikleri sistemler. Orada bazı PYD'lileri eğittiklerini duyuyoruz. Bu kabul edilemez. 'Sen yarın öbür giderken oradaki sistemleri bunlara teslim edip gideceksin' diye düşünüyoruz." dedi.

İstanbul Fatih'te vahşice katledilen İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'e son veda: Yakınları sinir krizi geçirdi İstanbul Fatih'te vahşice katledilen İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'e son... Haberi Görüntüle

F-16 SÜRECİ

F-16 tedariğiyle ilgili ABD'li yetkililerle görüşmelerin devam ettiğini söyleyen Bakan Güler, görüşmelerin olumlu geçtiğini ancak imza aşamasına bir türlü gelinemediğini belirtti. Bakan, "40 tane F-16 Viper Blok 70 almak istiyoruz. Onlarla gelecek mühimmatları istiyoruz. ABD'li dostlarımız şu anda olumlu şekilde bunlar inceliyor, zamanında cevapları veriyorlar. Olumlu devam ediyor." dedi.Bakan Güler'e Eurofighter uçaklarının temini de soruldu. Eurofighter temini için sona doğru yaklaşıldığını söyleyen bakan, Eurofighter ortağı ülkelerden üçünün Türkiye'ye destek verdiğini dile getirdi. Güler, "Almanya'da da olumlu gelişmeler olduğunu duyuyoruz, inşallah kısa zamanda sonuçlanabilir diye düşünüyoruz." diye konuştu.

18 gün sonra cansız bedeni bulunmuştu! Rojin'in ölümünün ardından abisi ilk kez o detayı anlattı! 18 gün sonra cansız bedeni bulunmuştu! Rojin'in ölümünün ardından abisi... Haberi Görüntüle

YUNAN SAĞLIK BAKANINA TEPKİ: "HERHALDE HASTANELERDE İŞLER BİTTİ"

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Yunanistan Sağlık Bakanı Georgiadis'in Türkiye'ye yönelik açıklamalarına ilişkin ise "Bir Sağlık Bakanı'nın böyle bir demeç vermesinin ne anlama geldiğini ben düşünemiyorum. Herhalde hastanelerde işleri bitti şimdi pilotluğa başlayacak arkadaş." ifadesini kullandı.

İsrail-Hamas ve İsrail-İran gerilime de değinen Bakan Güler, Gazze'de yaşananların insanlık boyutunu çoktan aştığını ve kabul edilemez bir noktaya geldiğini söyledi. Katliamın soykırıma döndüğünü hatırlatan Bakan Güler, "Kadınlar ve çocuklar bir numaralı hedef olmuş. Biz TSK olarak 150 sene geçse aklımızın köşesinde bile böyle bir şey geçiremeyiz. Bununla insanlık çok büyük kayba uğradı. 40 bine yakın ölü, 90 bin yaralı var." dedi. Bakan güler ayrıca Lübnan'daki Türklerin de gerekirse tahliye edileceğini, Türkiye Cumhuriyeti'nin dünyanın hiçbir noktasında kendi vatandaşını bırakmadığını söyledi. 

Patrick Grady kimdir? Meltem Miraloğlu rehin mi tutuluyor? Patrick Grady kimdir? Meltem Miraloğlu rehin mi tutuluyor? Haberi Görüntüle

ÇELİK KUBBE

Çelik Kubbe projesiyle ilgili soruyu da cevaplayan Yaşar Güler, "Bugün ihtiyacımız olan hemen her şeyi kendi savunma sanayi tesislerimizde üretebiliyoruz. Bu ülkemiz ve TSK adına çok büyük bir avantaj. Ürettiğimiz her şeyi sahada deniyoruz. Sonunda da en mükemmel duruma getiriyoruz ve kullanılabilir halde tutuyoruz. Çelik Kubbe'ye de gelince, bir fanus düşünün, içinde birçok sistemler koşturuyor. Fanusun içini korumaya çalışıyoruz. Bunları bitip entegrasyonu sağlayacağız. Bir çok çelik kubbelerden oluşan büyük bir kubbeyi düşüneceğiz." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading