Yandex Metrica

MİT Başkanı Kalın'dan Libya'yla kritik temas: Libya Başbakanı ile hangi konular görüşüldü?

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, üst düzey temaslarda bulunmak üzere Libya’nın başkenti Trablus’a ziyaret gerçekleştirdi. Libya Ulusal Birlik Hükümeti (UBH) Başbakanı Abdulhamid ed-Dibeybe, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Kalın'ı başkent Trablus'taki makamında ağırladı.  

Gündem

06.09.2024, 11:07

Türkiye ile Libya arasında kritik bir görüşme gerçekleşti. Libya Ulusal Birlik Hükümeti (UBH) Başbakanı Abdulhamid ed-Dibeybe, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın'ı başkent Trablus'taki makamında ağırladı. Görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkiler, ortak öneme sahip dosyalar ve İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırıları başta olmak üzere Orta Doğu'daki gelişmeler ele alındı.

Teröristlere pençe vuruldu kilit kapanıyor! MSB duyurdu: 19 terörist öldürüldü Teröristlere pençe vuruldu kilit kapanıyor! MSB duyurdu: 19 terörist öldürüldü Haberi Görüntüle

GÖRÜŞMEYE ÜST DÜZEY YETKİLİLER KATILDI 

Kalın'a Libya ziyareti sırasında Milli Birlik Hükümeti (MBH) Başkanı Abdulhamid Dubeyde, Başkanlık Konseyi (BK) Başkan Yardımcıları Abdullah Lafi ile Musa Koni, Yüksek Devlet Konseyi (YDK) yetkilileri, bazı bakanlar ve üst düzey güvenlik ve istihbarat yetkilileri ile bir araya gelmiştir.

MHP'lileri şikayet etmişti! Tehdit ve iftira kampanyaları yürüten Dilek Ekmekçi’nin suç dosyası kabarık çıktı! MHP'lileri şikayet etmişti! Tehdit ve iftira kampanyaları yürüten Dilek Ekmekçi’nin... Haberi Görüntüle

İŞBİRLİĞİ ARTIRMAYA ODAKLANILDI 

Görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkiler, ortak öneme sahip dosyalar ve İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırıları başta olmak üzere Orta Doğu'daki gelişmeler ele alındı. İkili ayrıca, siyasi ve güvenlik alanlarında işbirliğini artırmaya odaklanarak, bölgesel istikrarı desteklemek ve sivilleri korumak için ortak çalışmanın gerekliliğini vurguladı.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Batı'ya net mesaj: 'Geri adım atılması söz konusu değil' KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Batı'ya net mesaj: 'Geri adım atılması söz... Haberi Görüntüle

SİVİLLERİ KORUMAK İÇİN ORTAK HAREKETE GEÇİLMESİ İÇİN MUTABIK KALINDI 

Türkiye’nin Libya’nın istikrarına ve birliğine yönelik yaklaşımları yinelenmiştir. Libya’daki ihtilafların ulusal uzlaşı ile aşılması ve çatışmasızlığın sürdürülmesi temennisi gündeme gelmiştir.

MİT Başkanı Kalın ve Milli Birlik Hükümeti Başkanı Abdulhamid DUBEYBE’nin ikili görüşmesinde masada Türkiye ve Libya arasındaki ikili ilişkiler, ortak çıkar konuları ve Gazze’deki güncel olaylar yer almıştır. Ortadoğu’daki gelişmelerin değerlendirildiği görüşmede siyasi ve güvenlik alanlarında işbirliğinin arttırılması, bölgesel istikrarı desteklemek ve sivilleri korumak için ortak harekete geçilmesi gerektiği konusunun altı çizilmiştir. 

 

 

 

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading