Yandex Metrica

Sitede Ara

MİT'ten Irak'ta nokta operasyon: Karayılan'ın koruması altındaki terörist yok edildi

MİT'ten Irak'ta nokta operasyon: Karayılan'ın koruması altındaki terörist yok edildi

MİT, terör örgütü PKK/KCK'nın sözde sorumlularından Gülistan Tekik'i, Irak'ın Süleymaniye kentinde nokta operasyonla etkisiz hale getirdi.  

Gündem

28.08.2024, 13:00

Eli kanlı terör örgütleriyle olan etkin ve kararlı mücadele tüm hızıyla devam ederken MİT, Irak'ın Süleymaniye kentinde yeni bir operasyona imza attı.

Geçmiş dönemde silahlı olarak kırsal alanda faaliyet gösteren ve PKK terör örgütü tarafından Murat Karayılan'ın özel talimatıyla sahte kimlik düzenlenen Pelin Batman kod adlı Gülistan Tekik’in Irak/Süleymaniye’ye yerleştirildi.  

11 Eylül Manisa'da deprem mi oldu? Deprem nerede, hangi ilçede oldu? Merkez üssü neresi? 11 Eylül Manisa'da deprem mi oldu? Deprem nerede, hangi ilçede... Haberi Görüntüle

İFŞA OLMAMAK İÇİN SAHTE KİMLİK DÜZENLENDİ

Kadın terörist, KYB’nin de desteğiyle Süleymaniye’de örgütün propaganda ve dezenformasyon çalışmalarını yürüttü. Kadın terörist ayrıca örgüt ideolojisinin yayma ve örgüte katılımları artırmak ile görevliydi. İfşa olmaması için faaliyetlerini sahte kimlik ile yürüten Gülistan Tekik, Süleymaniye’de benzer çalışmaları yürüten diğer hücrelerin de sözde sorumlusuydu.

Şehit Ayşenur'ün ata evi Türk bayraklarıyla donatıldı! 'Buraya defnedilmesini istiyoruz' Şehit Ayşenur'ün ata evi Türk bayraklarıyla donatıldı! 'Buraya defnedilmesini istiyoruz' Haberi Görüntüle

NOKTA TEMİZLİK

MİT'in saha ajanları, PKK/KCK’lı Tekik’in Süleymaniye’ye yerleştirdiği istihbaratını alınca harekete geçti ve kadın terörist adım adım izlendi. Saha ajanları, operasyon için en uygun anda düğmeye bastı ve Gülistan Tekik'i etkisiz hale getirildi. Terör örgütü tarafından psikolojik harekat alanında özel olarak yetiştirilen ve sorumlu seviyeye getirilen Pelin Batman kod Gülistan TEKİK’in etkisiz hale getirilmesi akabinde, KYB yöneticileri tarafından, örgüt kimliğine değinilmeden anılanın öldüğü açıklandı. 

Antony Matheus dos Santos kimdir? Fenerbahçe Antony'i transfer etti mi? Antony Matheus dos Santos kimdir? Fenerbahçe Antony'i transfer etti mi? Haberi Görüntüle

ÜST DÜZEY POZİSYONDA YER ALMIŞ

PKK/KCK bünyesine 1998 yılında katıldı. “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan aranma/yakalama kaydı bulunan Pelin Batman kod Gülistan TEKİK, örgüt içerisinde kritik konumlarda yer aldı. Özellikle Murat Karayılan’ın çok güvendiği Tekik, uzun yıllar Duran Kalkan, Ferhat Abdi ŞAHİN gibi örgüt üst düzey yöneticilerin yanında bulundu. 2000 yılında Kandil’de PKK kampında özel olarak seçilen örgüt mensuplarının yer aldığı İdeoloji Biriminde eğitim aldı. 2006 yılında Hakurk/Hınere bölgesinde örgüte yeni katılan örgüt mensuplarının sözde eğitim sorumlusu oldu. Suriye alanına geçerek sahte kimliğiyle burada örgütün kadın yapılanması içerisinde sorumlu düzeyde faaliyetlerine devam etti. Gülistan Tekik akabinde Irak/Mahmur alanına eğitim sorumlusu olarak görevlendirildi.


Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading