Yandex Metrica

MİT'ten Irak'ta nokta operasyon! PKK'nın iki bombacısı öldürüldü

MİT, terör örgütü PKK/KCK'nın saldırılarında kullandığı el yapımı patlayıcıları hazırlayan Bahar Akyol ile Nurbahar Karadağlı'yı Irak'ın kuzeyindeki Hakurk'ta etkisiz hale getirdi.

Gündem

30.08.2024, 12:41

Eli kanlı terör örgütü PKK/KCK ile mücadele etkin ve kararlı bir şekilde devam ederken MİT, nefes kesen bir operasyona imza attı.

MİT’in örgüt içerisindeki saha ajanlarının sağladığı istihbari bilgileri doğrultusunda PKK'nın kadın bombacıları Bahar Akyol ve Nurbahar Karadağlı’nın, örgütün EYP’li saldırılarında yer aldıkları tespit edildi. Ayrıca, AKYOL ve Karadağlı’nın bomba düzeneği hazırlama konusunda uzmanlaştıkları da öğrenildi.

Beştepe'de önemli görüşme! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sawan'ı kabul etti Beştepe'de önemli görüşme! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sawan'ı kabul etti Haberi Görüntüle

PATLAYICI HAZIRLARKEN ÖLDÜRÜLDÜLER

PKK/KCK’lı Bahar Akyol ve Nurbahar Karadağlı’nın yeri, MİT’in örgüt içindeki ajanları vasıtasıyla tespit edildi. MİT'in saha ajanları, iki teröristi adım adım takip etmeye başladı. Operasyon için en uygun an beklendi. Teröristler bomba düzenekleri ile el yapımı patlayıcı hazırladıkları sırada nokta atışı ile etkisiz hale getirildi.

İletişim Başkanı Altun'dan medyaya Narin uyarısı: 'Soruşturmaya zarar veren reyting odaklı yayın yapmayın' İletişim Başkanı Altun'dan medyaya Narin uyarısı: 'Soruşturmaya zarar veren reyting... Haberi Görüntüle

BİRÇOK EĞİTİMDEN GEÇTİLER

2015 yılında Şirnak Cizre’deki hendek-barikat olaylarında yer aldı. Olayların bitmesi sonrasında PKK/KCK kırsal kadrolarına katıldı. Örgütün Irak’taki kamplarında silah eğitimi aldı. 2019 yılında Haftanin’de, 2020’de Hakurk’ta bulundu. Hakurk’ta faaliyet gösterdiği sırada saldırı ve sabotaj alanında uzmanlaştı.  2014 yılında PKK/KCK saflarına katıldı. Sağlık Meslek Lisesi’nde okuduğu için örgüt tarafından kendisinde sözde doktor olarak faydalanıldı. Bir süre yaralı örgüt mensuplarının tedavilerini gerçekleştirdi. 2023 yılında Hakurk kırsalına geçerek burada saldırı ve sabotaj eğitimi aldı. 

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading