MİT'ten siber casusluk operasyonu: Terör örgütlerine bilgi satmışlar

MİT'ten siber casusluk operasyonu: Terör örgütlerine bilgi satmışlar

Milli İstihbarat Teşkilatı koordinesinde, Jandarma Genel Komutanlığı ve Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi iş birliği ile gerçekleştirilen siber casusluk operasyonunda 9 kişi tutuklandı. Soruşturmadaki toplam tutuklu sayısı 20’ye yükseldi. Ayrıca kişisel verileri satan 18 site de kapatıldı.

Gündem

18.10.2024, 11:50

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın dünya genelinde binlerce insanın kişisel verilerini ele geçiren siber casusluk şebekesine yönelik operasyonları etkin ve kararlı bir şekilde devam ediyor.

Bu kapsamda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen, MİT koordinesinde, Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) ve Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) işbirliği ile gerçekleştirilen yeni bir kritik operasyonla birlikte 9 kişi daha siber casusluk suçlaması ile tutuklandı. Böylece soruşturmadaki toplam tutuklu sayısı 20’ye yükseldi.

AK Parti'den yeni emeklilik sinyali: Emekli maaşlarına zam çözümü! AK Parti'den yeni emeklilik sinyali: Emekli maaşlarına zam çözümü! Haberi Görüntüle

GENÇLER VE ÇOCUKLAR HEDEFTE

MİT’in yürüttüğü çalışmalar ile şüphelilerin, elde ettiği bilgileri sosyal medya platformları üzerinden eli kanlı terör örgütleri dahil olmak üzere talep eden herkese sattığı belirlendi. Operasyon kapsamında, verilerin satışının yapıldığı 18 internet sitesi daha erişime kapatıldı. Ele geçirilen verilerin, organize suç çeteleri tarafından gençler ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşlara şantaj yapmak amacıyla kullanıldığı da tespit edildi.

Türkiye'nin en zengin ili hangisi? En zengin şehirler listesi 2024 yayınlandı! Türkiye'nin en zengin ili hangisi? En zengin şehirler listesi 2024... Haberi Görüntüle

CAYDIRICI OPERASYONALR DEVAM EDİYOR

Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan yapılan açıklamada ''Siber casusluk ve siber terörizmle mücadelede kararlılığını sert bir şekilde ortaya koymaya devam ediyor. Yurt dışıyla bağlantılı siber tehdit ağlarının çökertilmesi için kapsamlı operasyonlar hız kesmeden sürecek, ulusal siber güvenliğin sağlanması adına her türlü önleyici ve caydırıcı tedbir kararlılıkla hayata geçirilecektir.'' denildi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading