Yandex Metrica

MİT'ten Suriye'deki provokasyonlarla ilgili açıklama: Eylemde bulunanlar yakalandı!

MİT'ten Suriye'deki provokasyonlarla ilgili açıklama: Eylemde bulunanlar yakalandı!

Milli İstihbarat Teşkilatı Türkiye içindeki ve Suriye'nin kuzeyindeki provokatif olaylarla ilgili açıklamada bulundu. Yapılan yazılı açıklamada Milli İstihbarat Teşkilatı, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Güçleri hem Türkiye içinde hem de Suriye’nin kuzeyinde eşgüdüm halinde yaşanan olayları yakından takip ettiği ve gerekli müdahalelerin yapıldığı belirtildi. 
 

Gündem

02.07.2024, 13:36

Kayseri’de Suriyeli bir kişinin Suriyeli küçük bir çocuğa tacizde bulunduğu iddiaları üzerine önce Kayseri’de başlayan daha sonra da Suriye’nin kuzeyinde yaşananların ardından Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından açıklama yapıldı. Provokatörlerin yakalandığı belirtilen açıklamada “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yönelik yapılan bu eylemlere hiçbir şekilde izin verilmeyecektir” denildi.

Türkiye'den İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın Erdoğan paylaşımına tepki: 'İftira ve yalanlarla ülkesinin suçlarını örtbas etme çabasında' Türkiye'den İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın Erdoğan paylaşımına tepki: 'İftira ve... Haberi Görüntüle

MİLLİ İSTİHBARAT TEŞKLİATI'NDAN AÇIKLAMA

Kayseri’de Suriyeli bir kişinin Suriyeli küçük bir çocuğa tacizde bulunduğu iddiaları üzerine önce Kayseri’de başlayan olaylar sonrasında Suriye’nin kuzeyinde de etkisini gösterdi. Türkiye’de provokatörlerin Suriyelilere karşı düzenlediği eylemlere karşı olarak, Suriye’nin kuzeyinde de Türk güçlerinin kontrolü altındaki bölgelerde karışıklıklar meydana geldi. 

Emine Erdoğan: Yerel ürünlerimizi markalaştırarak ulusal kalkınmayı desteklemeyi hedefliyoruz Emine Erdoğan: Yerel ürünlerimizi markalaştırarak ulusal kalkınmayı desteklemeyi hedefliyoruz Haberi Görüntüle

"OLAYLARA GEREKLİ MÜDAHALELER YAPILDI"

Hatay, Gaziantep, Kayseri, Konya, Bursa ve İstanbul Sultanbeyli’de gece boyu Suriyelilere ve Suriyelilere ait iş yerlerine yönelik eylemler olduğu gözlemlenmiş, Suriye tarafında da Türklere karşı eylemler yapılmıştır.Milli İstihbarat Teşkilatı, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Güçleri hem Türkiye içinde hem de Suriye’nin kuzeyinde eşgüdüm halinde yaşanan olayları takip etmiş ve gerekli müdahaleler yapmıştır.

İstanbul Valiliği açıkladı: 30 Haziran Pazar günü bazı yollar trafiğe kapatıldı! İstanbul Valiliği açıkladı: 30 Haziran Pazar günü bazı yollar trafiğe... Haberi Görüntüle

"TÜRKİYE CUMHURİYETİNE YAPILAN EYLEMLERE İZİN VERİLMEYECEK"

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne karşı faaliyet gösteren, Türkiye’nin izlediği dış politikaya karşı düzeni bozmak isteyen provokatif eylemlerde bulunan kişiler ve eylemlerde yer alanlar yakalanmış, bu kişiler hakkında gerekli işlemler yapılmıştır. Eylemlere karışan ve olayları kızıştıran her kişi tespit edilerek, gerekli işlemlerin yapılmasına devam edilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne yönelik yapılan bu eylemlere hiçbir şekilde izin verilmeyecektir.

Dine küfür, hayvanlara eziyet etmişti! Dine küfür, hayvanlara eziyet etmişti! "Karargah409" kod adlı satanist için... Haberi Görüntüle

NE OLMUŞTU?

Kayseri'de Suriye uyruklu bir kişi yine Suriye uyruklu çocuğa cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle olaylar çıkmıştı. Gözaltına alınan Suriyeli şüpheli ise emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklanmıştı. 

Konuya ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya şunları kaydetmişti: "Konuyla ilgili derhal soruşturma başlatılmıştır. Ancak daha sonra vatandaşlarımız bu bölgede toplanmış, insani değerlerimize yakışmayan bir tavırla yasa dışı hareket ederek Suriye uyruklu şahıslara ait ev, iş yeri ve araçlara zarar vermiştir. Söz konusu eylemlere güvenlik güçlerimizin müdahalesi esnasında 67 şahıs gözaltına alınmıştır. Toplanan kalabalık saat 02.00'den sonra dağılmıştır.

Türkiye bir hukuk devletidir. Güvenlik güçlerimiz tüm suç ve suçlularla mücadelesini dün olduğu gibi bugün de sürdürmektedir. Yüce Türk adaleti, suçlulara hak ettikleri cezaları vermektedir. Halkımızın kamu düzenini, güvenliğini ve insan haklarını gözetmeden çevreye zarar vermesi kabul edilemez. İnancımızda, medeniyet değerlerimizde, aziz milletimizin sicilinde olmayan yabancı düşmanlığına müsaade edemeyiz."

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da Suriye uyruklu küçük yaştaki çocuk, kardeşleri ve annenin devlet korumasına alındığını bildirmişti. Bakanlıktan yapılan açıklamada "Mağdur çocuk, kardeşleri ve anne, emniyetteki işlemlerin ardından devlet korumasına alınmıştır. Uzman ekiplerimiz tarafından çocuğa ve ailesine yönelik psikososyal destek süreci başlatılmıştır. Bakanlık olarak dava sürecine müdahil olarak suçlunun en ağır cezayı almasının yakın takipçisi olacağız." denildi.

Kayseri'de yaşanan tatsız olayların ardından provokatörler harekete geçti ve Türkiye'nin düzenlediği Fırat Kalkanı Harakatı'yla huzur getirdiği bölgelerde karışıklık çıkarmaya çalıştı. Kayseri'deki olayları bahane eden provokatörler, El Bab ve Azez kentlerinde kendilerine emredileni yaparak Türkiye'ye ait çok sayıda tırın bölgeye girişine engel olmaya çalıştı. Türk tırını taşlayan grup, harekat bölgesindeki 2 PTT binasını da yağmaladı. Bununla da kalmayan provokatörler Türk bayrağını da indirdi. Terör yandaşları Türkiye aleyhtarı propaganda yaparak bölge halkını Türkiye'ye karşı kışkırtmaya çalışıyor. Resmi kaynaklara göre Suriye'de yaşanan olayların arkasında terör örgütleri PKK ve DEAŞ var.

Antalya'da sokak ortasında ırkçı cinayet: Suriyeli çocuk bıçaklanarak öldürüldü! Antalya'da sokak ortasında ırkçı cinayet: Suriyeli çocuk bıçaklanarak öldürüldü! Haberi Görüntüle

TÜRKİYE SINIR KAPILARINI KAPATTI

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde bulunan tüm sınır kapılarını ikinci bir emre kadar kapattığı bildiriliyor.

Ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölgeye zırhlı araçlarla asker sevkiyatı yaptığı ve sınırdaki önlemleri artırdığı iddia ediliyor.

Türkiye'nin terör koridoru oluşmaması amacıyla düzenlediği Fırat Kalkanı Harekat bölgesindeki El Bab ve Azez kentlerinde provokatörler sokağa çıkmış ve Türkiye'ye ait birçok aracın bölgeye girmesini engellemek amacıyla El Rai kavşağında toplanmıştı. Burada Türk tırını taşlayan kalabalık hızını alamayıp harekat bölgesindeki 2 PTT binasını da yağmalamıştı.

Yaşananlara ilişkin itidal çağrıları yapılırken Türkiye'nin Suriye’nin kuzeyinde bulunan sınır kapılarını ikinci bir emre kadar kapattığı bildiriliyor. Ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölgeye zırhlı araçlarla asker sevkiyatı yaptığı ve sınırdaki önlemleri artırdığı iddia ediliyor.

Bu arada Fırat Kalkanı ve Zeytindalı Harekat bölgelerinde internetin kesik olduğu bildirilirken terör örgütü PKK/YPG'li mitanlarla bazı grupların tespit edildiği, Türkiye'den destek birliklerin bölgeye hareket ettiği öne sürülüyor. 

 

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading