MKE'den kritik anlaşma: Sevk barutları, roket yakıtları ve çeşitli patlayıcıların yerli üretimi artacak

MKE'den kritik anlaşma: Sevk barutları, roket yakıtları ve çeşitli patlayıcıların yerli üretimi artacak

MKE ile Nanografi Nano Teknoloji AŞ. arasında Nitroselüloz Üretim Hattı için tedarik sözleşmesi imzalandı. Yapılan anlaşmayla dışa bağımlılık azalacak, milli teknoloji ve yerli insan gücüyle sevk barutları, roket yakıtları ve çeşitli patlayıcıların yerli üretimi artırılacak.

Gündem

23.10.2024, 01:37

Türkiye'nin yerli ve milli savunma atılımları tüm hızıyla sürüyor. Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) AŞ ile Nanografi Nano Teknoloji AŞ, Nitroselüloz Üretim Hattı için sözleşme imzaladı. İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'nda (SAHA EXPO 2024) imzalanan sözleşme ile yerli üretimin artırılması, Türkiye'nin stratejik üretim alanındaki dışa bağımlılığının büyük ölçüde sona erdirilmesi hedefleniyor. Sözleşmeye MKE Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Sayhan ile Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı imza attı.

Açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak! Arnavutluk'ta Türkiye'nin katkılarıyla inşa edilen Namazgah Camisi Türk bayraklarıyla süslendi Açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak! Arnavutluk'ta Türkiye'nin katkılarıyla inşa edilen Namazgah... Haberi Görüntüle

"HARP ZAMANINDA HAYATİ BİR ÖNEME SAHİP"

İmza töreninde konuşan MKE Yönetim Kurulu Başkanı Sayhan, nitroselüloz üretim hattı sözleşmesiyle savunma sanayiindeki dışa bağımlılığı azaltmayı ve ulusal güvenliği güçlendirmeyi hedeflediklerini vurgulayarak "Cumhurbaşkanımızın hedeflediği savunma sanayinin yerlileşmesi ve millileşmesi harp zamanında hayati bir öneme sahip. Bugün atılacak adımlar yalnızca bir kimyasal üretim hattının kurulması değil, savunma sanayimizin stratejik derinliğini artırmak adına da önemli bir yatırımdır." ifadelerini kullandı.

Arda Güler Juventus'a mı gitti? Arda Güler Real Madrid'den ayrıldı mı? Arda Güler Juventus'a mı gitti? Arda Güler Real Madrid'den ayrıldı... Haberi Görüntüle

"DIŞA BAĞIMLILIĞI EN AZA İNDİRECEK"

Sözleşmenin diğer tarafında yer alan Ahlatçı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlaytcı da savunma sanayiinin önemine vurgu yaparak imza altına alınan bu sözleşme ile Türkiye'nin ihtiyacı olan kritik kimyasal ham madde üretiminde önemli bir kapasite artışı gerçekleştirmek için büyük bir adım atıldığını söyledi. Ahlatcı, tamamıyla milli sermaye, milli teknoloji ve yerli insan gücü ve mühendislik kabiliyetiyle hayata geçirilecek bu projenin sevk barutları, roket yakıtları ve çeşitli patlayıcıların yerli üretimini artırarak ülkenin savunma sanayiindeki bağımsızlığını güçlendireceğini vurguladı. Ahlatcı ayrıca "Bu projeyle, kendi yerli ve milli teknolojimizi geliştirip, dışa bağımlılığımızı en aza indiriyor ve küresel arenada rekabet gücümüzü artırıyoruz." değerlendirmesini yaptı. Hayata geçirilecek projeyle 2025 yılı sonunda üretim hattının tamamlanması hedefleniyor.

MSB tahliye operasyonunun görüntülerini paylaştı: Vatanınıza hoş geldiniz! MSB tahliye operasyonunun görüntülerini paylaştı: Vatanınıza hoş geldiniz! Haberi Görüntüle

YATIRIMA DAİR BAZI DETAYLAR

Kapalı Alan: Toplamda 11.000m² kapalı alanda yatırımlar gerçekleştirilecek.

Yerleşke Alanı: 500.000m² alanda büyük çaplı tesis kurulumları gerçekleştirilecek.

Kapasite Artışı: Mevcut üretim kapasitesinde %350’lik bir artış hedeflenmektedir.

Yatırım Bedeli: 6 milyar TL

Ayrıca yatırımla üretim kapasitesinde meydana gelecek yüzde 350'lik artışın savunma sayanayiinin ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde olması ve yeni tesislerde kullanılacak son teknolojiyle kalite ve verimliliğin artırılması bekleniyor.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading